fbpx

Un ”prințișor” al Clujului a fost condamnat pentru că a lovit două tinere. Are de plătit onorarii avocațiale de 12.000 lei!

Flaviu Chertes, fiul fostului secretar de stat Mircea Chertes și patron al Parkingului Mărăști din Cluj-Napoca, a fost fost condamant la plata unei amenzi penale pentru că a lovit două tinere. Pe lângă amenda penală, trebuie să le achite celor două onorarile avocațile ce însumează 12.000 lei.

Părțile civile sunt fosta iubită a inculpatului și o prietenă de-a ei. Cele două au fost agresate de afacerist, în decembrie 2018, în incinta clubului /Form Space.

Soluția pe scurt: ”In temeiul ar. 396 alin. (2) C. proc. pen., condamna inculpatul Chertes Flaviu Cosmin la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 10 000 lei (200 zile-amenda x 50 lei/zi) pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente (in dauna parții civile CD),prev. de art. 193 alin. (2) C.pen.

In temeiul ar. 396 alin. (2) C. proc. pen., condamna inculpatul CFC la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 9000 lei (180 zile-amenda x 50 lei/zi) pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente (in dauna persoanei vatamate IOA), prev. de art. 193 alin. (2) C.pen.

In temeiul art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. c) C. pen. contopeste, potrivit tratamentului sanctionator al concursului de infractiuni, pedepsele stabilite prin prezenta sentinta, aplicand pedeapsa cea mai grea de 10 000 lei amenda, la care adauga un spor de o treime din pedeapsa amenzii de 9000 lei (3000 lei), inculpatul urmand a executa pedeapsa amenzii penale in cuantum de 13 000 lei (260 zile-amenda x 50 lei/zi).

In temeiul art. 397 alin. (1) rap. la art. 19 si 25 C. proc. pen., cu retinerea art. 1357 C. civ., admite actiunea civila exercitata de partea civila CD impotriva inculpatului si, in consecinta, obliga inculpatul la plata catre partea civila, a sumei de 7000 lei cu titlu de daune materiale constand in onorariu avocatial.

In temeiul art. 276 alin. (1) C.proc.pen., obliga inculpatul la plata cheltuielilor de judecata catre persoana vatamata IOA, in cuantum de 5000 de lei, constand in onorariu avocatial.

In temeiul art. 398 rap. la art. 274 alin. (1) C.proc.pen., obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in cuantum de 550 lei (50 lei pentru urmarirea penala si 500 lei pentru camera preliminara si judecata).

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea sentintei penale pentru procuror, inculpat, persoana vatamata ?i partea civila.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 14.06.2021.”

Potrivit rechizitoriului, inculpatul le-a agresat fizic pe persoanele vătămate, lovind-o pe una cu palma peste față în mod repetat și prinzând-o de gât, mușcând-o de pomete și lovind-o cu palma pe cealaltă persoana vătămată, cauzându-i acesteia suferințe fizice care nu au necesitat îngrijiri medicale.

Flaviu Chertes se numără printre copiii de bani gata din Cluj-Napoca care rupeau cluburile, numiți de presă ”prințișorii Clujului”

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!