fbpx

Un primar condamnat pentru proxenetism își vede liniștit de mandat

Primarul PSD din comuna brăileană Șuțești a fost condamnat definitiv, în 2018, pentru proxenetism la 1 an închisoare cu suspendare.

Astfel, în septembrie 2020, la momentul alegerilor locale, în cazierul lui Costică Dobre, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Șuțești din Brăila figura o condamnare definitivă la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

Conform sentințelor de la instanțele de fond și apel consultate de G4Media.ro, Dobre a fost găsit vinovat de ambele instanțe în 2018, în dosar fiind condamnate mai multe persoane, inclusiv fratele și cumnata sa. Membrii rețelei au fost acuzați că au racolat fete din România, o parte fiind minore, și le-au obligat să se prostitueze în Grecia și Spania, exercitând, de multe ori, violențe asupra lor.

Prin decizia definitivă a Curții de Apel Galați din iunie 2018, împotriva lui Dobre nu a fost dictată și o interdicție de a candida, așa că acesta s-a înscris la alegerile locale din septembrie 2020 și a câștigat funcția de edil cu 46,13% din voturi.

La Tribunalul Brăila, el fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare (contopită din cea de un an pentru proxenetism și 2 ani pentru aderare la grup infracțional organizat), având și interdicția, timp de un an, de a candida la alegeri, dar această interdicție a fost eliminată în apel, după ce magistrații au sesizat că o astfel de interzicere poate fi aplicată doar pentru pedepse principale de cel puțin doi ani. Or, pentru proxenetism, Dobre primise doar un an.

Singurul organism care ar fi putut împiedica această candidatură era Organizația Județeană PSD Brăilă, partidul din care făcea parte Dobre.

Comments

comentarii

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe strada Aurel Suciu, din municipiul Cluj-Napoca. În accident au fost implicate o motocicletă și o mașină.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!