fbpx

Un polonez prins sub influența psihoactivelor la volan în centrul Clujului a încercat să fugă de polițiști

Un tânăr din Polonia a fost încătușat de polițiștii clujeni, ieri seară, după ce a fost testat pozitiv la psihoactive și a încercat să se facă nevăzut.

”La data de 5 august a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii au interceptat în trafic  pentru verificări, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, cetățean polonez.

La testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive a fost înregistrat rezultat pozitiv. În acel moment bărbatul ar fi încercat să se sustragă cercetărilor, fugind de la fața locului, fiind interceptat în scurt timp și încătușat de către polițiști.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, a transmis IPJ Cluj.

În perioada 5-6 august a.c., în contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii rutieri clujeni, cu suportul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și sprijinul efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere județene, sub forma unor filtre rutiere.

Au fost efectuate 481 de testări cu aparatele etilometru și 92 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 14 dosare de cercetare penală la regimul rutier, fiind constatate 8 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive, o infractiune de conducere a unui autovehicul neînmatriculat si o fapta de  conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, dar si 3 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere internațional si o infracțiune de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!