fbpx

Un polițist de la Autostrăzi a refuzat 12.000 de euro de la un hoț pe care îl oprese în trafic

La propunerea procurorilor DNA Alba Iulia, un bărbat a fost arestat preventiv sub acuzația de dare de mită după ce a oferit unui polițist, care îl oprise în trafic, 12.000 de euro pentru a nu-i verifica mașina.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”La data de 09 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”, a transmis DNA.

La data de 09 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns