Acasă » ȘTIRI » Un neamț și o româncă, acuzați de trafic de persoane, au fost prinși pe Aeroportul din Cluj

Un neamț și o româncă, acuzați de trafic de persoane, au fost prinși pe Aeroportul din Cluj

Un neamț și o româncă, acuzați de trafic de persoane, au fost prinși pe Aeroportul din Cluj când încercau să plece din țară.

Procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mette Christian Gerhard Heinrich Albert, cetăţean german, şi Eva Kulas, cetăţean român, pentru trafic de persoane.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iulie 2014- iulie 2015, inculpatul Mette Christian Gerhard Heinrich Albert, cu ajutorul inculpatei Kulas Eva, a recrutat din România, prin inducere  în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a  exploatat, prin supunerea la executarea unor munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

La data de 4 ianuarie 2017, inculpaţii au fost depistați  în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca. Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională”, se arată în comunicatul DIICOT

La data de 6 iunuarie, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, DIICOT a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina