fbpx

Un lichidator se chinuie de trei ani să vândă un pachet de acțiuni la clubul de fotbal CFR 1907

Un lichidator judiciar încearcă de trei ani să vândă un pachet de acțiuni deținut la clubul de fotbal CFR 1907 de către o societate aflată în faliment, dar nimeni nu-l vrea. Lichidatorul a pus și anunț pe OLX.

Pachetul de acțiuni este aparține fostului dealer de mașini Ecomax General Investment SRL, deținut de Arpad Paszkany și aflat în procedura falimentului din 2016.

Într-un raport recent publicat în Buletinul procedurilor de insovență de către societatea de lichidare Amtt Consult se arată următoarele:

”Lichidatorul a continuat de asemenea negocierile cu societatea Fotbal Club CFR 1907 CLUJ SA, privind ofertarea pentru pachetul de actiuni detinut de catre debitoarera falita in cadrul societatii. Asa cum precizam, cu toate ca s-au demarat procedurile privind oferta de cesiune pentru pachetul de actiuni in valoare de 810.000 lei, detinut de catre debitoarea falita in cadrul clubului şi au fost indeplinite procedurile legale de comunicare, nu a fost depusa nici o oferta de cumparare pentru acestea pe adresa clubului sau a lichidatorului. Precizam ca lichidatorul a ridicat din noua ceasta problema la adunarea actionarilor societatii, care a avut loc in 28.05.2019, insa nu a fost, pana la acest moment nici o oferta sau macar intentie de achizitionare a acestui pachet de actiuni, cu toate ca exista interes pentru cumpararea acestuia.

Lichidatorul precizeza ca, in paralel cu negocierile purtate cu ceilalti actionari ai clubului soprtiv, lichidatorul a facut publica oferta de vanzare a acestor actiuni, pe site-urile specializate in vanzare preluare de afaceri şi parti sociale, dovezile de publicitate fiind depuse anexate prezentului raport.

PROPUNERI

-continuarea procedurii de faliment in vederea recuperarii creantelor debitoarei şi pentru valorifiarea pachetului de actiuni detinut la societatea Fotbal Club CFR 1907 CLUJ SA.”

Anunțul postat pe OLX de către lichidatorul Sorin Turbuțan sună în felul următor: ”ECOMAX GENERAL INVESTMENT SRL, prin AMTT CONSULT SPRL, lichidator judiciar, scoate la vanzare un pachet de actiuni detinut la clubul de fotbal CFR 1907 CLUJ, reprezentand 0,87% din capitalul social, la valoarea nominala inscrisa in registrul comertului de 810000 lei.”

Contactat de Clujust.ro, lichidatorul Sorin Turbuțan a precizat că pachetul de acțiuni nu s-a vândut și că anunțul de pe OLX s-a dezactivat automat, dar că oferta este încă valabilă și s-ar bucura să găsească un cumpărător. Întrebat dacă se face licitație, lichidatorul a răspuns că anunțul de vânzare se referă la o viitoare licitație. ”De trei ani mă chinui să vând aceste acțiuni. Am pus anunțuri pe mai multe site-uri. Nu s-a arătat nimeni interesat, nici măcar cei de la clubul de fotbal. Sunt 810.000 acțiuni la prețul nominal cel mai mic, în valoare totală de 810.000 lei.”, ne-a spus Turbuțan.

Pana nu se vinde pachetul de actiuni, firma Ecomax General Investments nu iese din procedura falimentului si nu poate fi radiata.

Deși pachetul de acțiuni reprezintă doar 0,87% din capitalul social al societății care deține clubul de fotbal, cel care l-ar cumpăra ar putea participa la toate adunările generale și ar putea contesta toate deciziile luate de ceilalți acționari.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns