fbpx

Un director din ADS a luat șpagă să aranjeze o licitație, dar a câștigat cine nu trebuia, iar el a ajuns la DNA

Un director din cadrul Agenției Domeniile Statului a primit 90,000 lei din cei 350.000 euro pretinși de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să câștige o licitație pentru 650 hectare, dar licitația a fost câștigată de altă persoană, astfel că directorul a fost denunțat la DNA. Ieri, a fost arestat preventiv.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a inculpatului Nușă Marius Ionel, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, inculpatul Nuţă Marius Ionel, funcţionar în cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru “a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate “eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Inculpatului Nuţă Marius Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”, a transmis DNA

La data de 21 martie, un judecător de la Tribunalul București a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns