fbpx

Un copil de 3 ani din Cluj a ieșit cu bine din operație pe creier, dar a murit de Covid luat din spital

Un copil de 3 ani , operat pe creier la Clinica de Neurochirurgie, a luat virusul COVID-19 în ATI la Spitalul Județean Cluj  și a murit. Părinții spun că fiul lor a murit cu zile și cer ca vinovații să plătească.

Matei a început să aibă probleme de sănătate, iar părinții l-au dus la spital acum o lună şi două zile. Copilul avea reflux, iar la Spitalul de Copii s-a aflat că are o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

La Terapie Intensivă, după operația pe creier, din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

”Cei doi erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”, a spus tatăl băiatului. Un test COVID făcut după câteva zile a arătat că cei doi adulți din salonul de terapie intensivă aveau COVID, iar cel mic deja tușea, scrie observatornews.ro.

Cel mic a fost dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu 70% afectare pulmonară, după două săptămâni de la operaţie. Lupta pentru viața lui a fost pierdută.

Copilul a fost dus pe secţia de ATI a Spitalul de Copii, dar trei zile mai târziu a murit.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: ”Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul.”

Ariana, mama copilului: ”Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj, citată de ȘtirideCluj.ro:  ”Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi”.

Familia va depune plângere la Colegiul Medicilor, după care ar putea urma un proces împotriva Spitalului Județean Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns