fbpx

Un clujean curajos a fotografiat posibili hoți de lemne în Făget, a sunat la Poliție și….a așteptat și a așteptat…

Un clujean a prins în flagrant presupuși hoți de lemne în pădurea Făget din Cluj-Napoca și a sunat la poliție, dar timp de 35 de minute nu a venit nimeni și a plecat. Dacă la doi pași de oraș nu intervine rapid poliția, ce să ne mai așteptăm să-i prindă pe hoții de lemne în creierii munților.

Tudor Brîndușan a povestit pe Facebook cum a descoperit trei bărbați care tăiau și încărcau lemne în două mașini. Tânărul a postat și fotografii cu aceștia.

”Azi (29 octombrie – n.red) după amiază veneam cu mașina dinspre Făget către Grigorescu și am luat-o pe drumul Sfântul Ioan în jos. Ploua , liniște totală, puține mașini pe stradă. După ce am terminat de coborât panta , înainte de primele case și locurile unde face lumea de obicei grătare se auzeau mai multe drujbe. De curios, am tras pe dreapta și m-am băgat în pădure un pic să văd ce se întâmplă. Am întâmpinat 3 bărbați care tăiau și încărcau lemne în două mașini. Am întrebat, fără niciun sens, ce fac, cu ce drept sau cu ce acte taie copacii respectivi. Normal că am fost luat în primire cu râsete și mai apoi injurii ca în cele din urmă să ambaleze drujba la intimidare.

Le-am făcut niște poze, le-am zis să-mi zâmbească și m-am gândit eu să fac un denunț la poliție că vezi doamne i-ar întreba ei de sănătate.

Am sunat la poliție de două ori, prima dată tanti cred că avea chef de glume că eu o auzeam perfect și ea tot insista că nu înțelege ce zic , iar a doua oară când am sunat, după ce am dat toate detaliile și am fost pus în legătură cu ceva persoană de rang mai înalt mi sa spus că trimit un echipaj cât se poate de repede, să rămân acolo.

Secția 4 fiind la 5 minute cu mașina de acolo am zis că ajung rapid. Am așteptat 35 de minute cel puțin, după care m-am plictisit, m-am lăsat păgubaș și am plecat către casă pentru că nu mai aveam timp să stau și mi-am dat seama că nu vine absolut nimeni.
Pierdere de vreme !

M-am oprit și am făcut asta doar din frustrarea că la un teren proprietate privată din Florești (Pădurea Hoia) mi-au defrișat absolut totul, au rămas decât niște boscheți amărâți și m-am gândit că în cazul de față pot fi prinși în timpul faptei.

Rezolv ceva cu postarea asta?! Nu !

Poliția română, siguranță și încredere…”, a scris clujeanul nemulțumit.

Clujust a solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj.

“Conform primelor verificări efectuate în urma apelului 112 de ieri, în zona indicată își desfășura activitatea un pădurar, iar camioneta folosită avea avize de însoțire a materialului lemnos pentru două transporturi.
Pentru stabilirea exactă a stării de fapt și a modului în care a fost gestionată sesizarea, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea unor verificări, urmand a fi dispuse măsuri în funcție de rezultatul acestora.”, au transmis reprezentantii IPJ Cluj

Ulterior, aceștia au precizat următoarele:

”În această dimineață, pădurarul în cauză a fost audiat, context în care a prezentat documentația prin care a fost aprobată exploatarea materialului lemnos. Acesta are în responsabilitate cantonul 6 Făget, unde este în curs de exploatare Partida nr.24. Exploatarea este aprobata pe o perioadă de 3 luni, incepand cu 22 august 2019. La data de 29 octombrie 2019, au fost valorificați si transportați 6 metri cubi material lemnos, fiind emise avizele de insoțire seria AR nr. 2118409 din 29.10.2019, respectiv 2118410 din 29.10.2019. Aceste verificări au fost efectuate în cursul zilei de ieri, după apelul primit prin sistemul unic de urgență 112, context în care patrula de poliție care era angrenată în gestionarea unui alt eveniment sesizat pe raza de competență, nu s-a mai deplasat la fața locului.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns