Un bolid BMW cu 320 CP, confiscat în dosar penal, la super preț la licitație organizată de ANABI

Un bolid BMW seria 5, confiscat de procurori într-un dosar penal de crimă organizată, este scos la licitație de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la super preț, fiind a doua strigare, după ce la prima nu a depus nimeni ofertă.

Este vorba de un BMW 540D XDrive din 2017, motor de 2993 cm3 cu putere de 320 CP, tracțiune integrală, rulaj 136.344 km, Euro 6, ITP valabil.

Acesta a fost scos la licitație inițial la prețul de pornire de 139.200 lei. Acum, prețul de pornire e 104.400 lei (circa 21.500 euro). Un asemenea model, din același an și cu kilometraj similar, nu se găsește sub 30.000 euro pe site-urile de profil auto.

Dotări: interior din piele Dakota neagră, control noxe dinamic, încălzire volan, anvelope cu frânare de urgență, transmisie Steptronic, sistem alarmă, actionare hayon automată, închidere automată soft-close pentru uși, geamuri protecție solară, jante 19” MLMR spițe duble 664 M MB negru, pachet M, faruri BMW Adaptive LED, sistem audio Harman Kardon, lumini ambientale, senzori parcare față-spate, Head-up Display.

Observații: La data inspecției autoturismul se afla într-un depozit din jud. Ilfov și era funcțional. Autoturismul este în stare bună atât la exterior cât și la interior.

Mai sunt 18 zile în care se pot depune oferte pentru BMW. (Detalii AICI)

Agenția a inițiat demersuri similare, formulând cereri adresate, după caz,  procurorului sau instanței, în vederea încuviințării valorificării cu privire la toate bunurile mobile aflate în administrare (valoare estimată de aproximativ 2.500.000 euro).

În martie, ANABI a înregistrat o creștere a numărului de cauze în care Agenția a fost sesizată de către procurori și instanțele de judecată în vederea administrării și valorificării bunurilor indisponibilizare în procese penale. ANABI valorifică prin licitații publice următoarele bunuri: Lamborghini Aventador, Skoda Octavia, BMW 218D, BMW 216D, Volkswagen Passat, BMW 540D Xdrive.

Lamborghini Aventador este la prima strigare, la prețul de pornire de 794,544.00 lei. Mai sunt 12 zile în care puteți oferta.

Urmează ca ANABI să scoată la licitație cinci mașini de lux confiscate în 6 mai de procurorii DIICOT, în valoare totală de circa 840.000 de euro. Acesta au fost confiscareîÎn urma a opt percheziții în dosarul unui suspect de fraude informatice, potrivit unui comunicat de presă. E vorba despre Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz  AMG G 63, BMW 850I XDRIVE și Mercedes S 350.

ANABI a valorificat și cryptomonede

Agenția a vândut la licitație în toamna lui 2020 monede virtuale Bitcoin și Ethereum.

Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. 1 și alin. 2 C. pen., cu aplicarea art. 35 C. pen. (8 acte materiale).

Circa 0,62 Bitcoin a fost adjudecat în 20 octombrie 2020 de la prima strigare cu suma de 30,535.00 lei.

În cazul Ethereum, la prima licitație nu a depus nimeni oferte, dar la a doua au fost 67 de oferte!  Circa 0,97 ETH a fost adjudecat în 26 noiembrie 2020 la prețul de 2160 lei. Acum valorează circa 15.000 lei.

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns