clujust.ro

Un avocat african a depus jurământul la Baroul Maramureș

Yeboua Moussa Ouattara (42 de ani), de origine africană, a depus juramantul profesional la Baroul Maramures. Moise, cum îi spun prietenii, a ajuns în România în anul 2008, fiind salvat din ghearele războiului din Coasta de Fildeș de către părintele Irineu de la Mănăstirea Prislop.

Potrivit axanews.ro, Yeboua Moussa Ouattara a depus jurământul, devenind oficial avocat stagiar, în cadrul ceremoniei organizate de Baroul Maramureș în data de 17 octombrie. Moise este unul dintre cei 17 noi avocați care au intrat în barou, ceea ce face ca numărul avocaților maramureșeni din baroul condus de Florin Andreicuț să fie acum 265.

Yeboua Moussa a reușit la examenul pentru Barou din august 2019 cu un punctaj total de fix 70, adică cel minim pentru admiterea în profesie.

”Am încununat munca mea, după vorba românească <<După muncă și răsplată>>. Am vrut, am visat și mi-am împlinit acest vis”, a spus noul avocat.

Absolvent al Facultății de Teologie și al celei de Criminalogie în Coasta de Fildeș, Moise s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Vasile Goldiș din Arad. Îndrăgostit de Maramureș pentru că locul este unul foarte primitor și cultura de acasă a regăsit-o în fiecare om pe care l-a întâlnit în drumul spu, Moise a devenit primul african care profesează ca și avocat în România.

Toată povestea aici

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!