fbpx

Udrea rămâne după gratii. ÎCCJ i-a respins contestația la executarea pedepsei

Judecătorii Înaltei Curți i-au respins definitiv Elenei Udrea contestația la executare, nefiind impresionați de pledoaria fostei blonde de la Controceni, care a amintit de ce s-a întâmplat cu Rudel Obreja.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023.”

Udrea a spus în fața judecătorilor că dacă pentru Rudel Obreja nu se mai poate face nimic, măcar pentru copiii lui, pentru ea și pentru fiica ei să se facă. De asemenea, a cerut să se constate că nu a fost condamnată de instanțe legal compuse și că s-a încălcat Constituția României, CEDO și hotărârea CJUE din 21 decembrie 2021.

”Am studiat, am lucrat, am depus toate eforturile si nu am reușit. Încă. Si chiar dacă nu voi reuși vreodată, simplul fapt ca nu mi-am abandonat principiile reprezintă un câștig pe termen lung.”, a precizat avocata Silvia Uscov.

 

Comments

comentarii

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.... Citește mai mult
Miercuri dimineață, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!