fbpx

Tudorel Toader o desființează pe judecătoarea Popoviciu: ”are probleme și de fond și de formă”

Profesorul Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător CCR, a criticat-o dur pe judecătoarea Ancuța Popoviciu, care judecă dosarul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai.

Tudorel Toader a intervenit la Antena 3 pentru a comenta subiectul cercetării disciplinare a judecătoarei Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.  ”Are probleme și de fond și de formă”, a spus tranșant fostul ministru.

Legat de faptul că judecătoarea a întrebat în sală dacă este unul dintre tinerii morți în accident, Toader a precizat: ”Eu cred că nu a fost o gafă, a fost o lacună impardonabilă, tare mă tem că avea o stare sub influența celei în care se afla inculpatul, dacă asta este realitatea (..) Avem judecători care au făcut dovada asta la Suceava”

Judecătoarea nu a răspuns la nicio întrebare a jurnaliștilor la ieșirea de la CSM, unde se decide suspendarea ei. ”Faptul că ieșind de la CSM nu a putut lega două cuvinte într-un minut în apărarea ei explică o incapacitate funcțională și o temere de a nu greși în explicațile pe care ar fi trebuit să le dea. (…) Nu a vrut să declare, dar a vrut să fie filmată și dată la televizor să-și sporeasca notorietatea”, a comentat Tudorel Toader.

Acesta e de părere că judecătoarea trebuia să prezinte scuze în fața părinților victimelor. ”Este un subiect care polarizează discuțiile la nivel național. Se duce un om în sală și se întreabă în fața cărui judecător mă duc eu? Nu o fi ca cea de la Mangalia?”, mai spune fostul ministru, care speră ca CSM-ul ”va găsi de cuviință să ia o măsură radicală”

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns