fbpx

Textul în care USR Tineret îl ataca pe Danileț fără să-i dea numele a fost șters, dar rămâne în anale

Tineretul din partidul USR a postat pe pagina de Facebook un text în care condamna ”discursul radical promovar de anumiți magistrați” la adresa studenților exmatriculați de la Drept UniBuc. Fără să îi dea numele, e clar că cel vizat era Cristi Danileț.

Postarea USR Tineret: ”Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș.

Execuțiile publice sunt o rămășită medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.

Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța discutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil și moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.

România nu își mai permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția”

Potrivit surselor Clujust, textul a fost scris de vicepreședintele USR Tineret, Ciprian Constantinescu, absolvent de Drept la Institutul de Studii Politice din Paris.

Textul era în contradicţie cu multe dintre acţiunile USR din ultimii ani, când se striga ”DNA, să vină să vă ia!”. De altfel a și fost șters, iar Dan Barna a declarat pentru Edupedu.ro: „A fost un text nepotrivit. El nu se mai află pe pagină. Nu vrem să se transmită un mesaj greșit. Dacă vrei rezultate bune soluția e să înveți. Să trișezi la examene e greșit și aici nu trebuie sa existe nuanțe. În niciun context”

Comments

comentarii

În locul fostului Spital de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, va fi amenajat un Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie. Marți a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția.... Citește mai mult
Preţul energiei electrice în Europa a atins marți un nou nivel record, depăşind pentru prima dată pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!