Acasă » STUDENT LA DREPT » Tehnici de învățare eficientă la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Tehnici de învățare eficientă la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Zeci de studenți și absolvenți, dar și cadre didactice de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca au participat, în 28 noiembrie, la conferința Tehnici de învățare eficientă, susținută de Georgiana Gerea.

Aceasta a început conferința prin a mărturisi că în facultate și-a dat seama că nu știe să învețe, ceea ce îi crea o stare de frustrare. Citea mult și uita aproape tot, mai ales la examenele orale. Viața Georgianei Gerea s-a schimbat după ce a făcut voluntariat la un centru pentru copii supradotați, unde a aflat tehnici de învățare, iar apoi le-a adaptat și pus în practică pe adulți.

Conferința a început cu o evaluare a celor prezenți cu ajutorul unui test scris cu câteva părți, de exemplu prima constând în găsirea diferențelor dintre două imagini. O parte s-a numit Testul credintei, constând în mai multe afirmații, din care doar la una trebuia încercuit DA: este posibil sa citesti 1000 de cuvinte pe minut. Aceasta ar fi o performanță, în condițiile în care oamenii obișnuiți citesc cam 200-300 cuvinte pe minut.

A urmat interpretarea rezultatelor de la test, după care participanții la conferință au aflat diferenta dintre citire, memorare și învățare. Georgiana Gerea le-a arătat cum se calculează viteza de citire: Numărul de cuvinte dintr-un text se împarte la timpul de citire, iar apoi se înmulțește cu 60. Iar viteza absolută este cat de mult citesti adunat cu cât de mult reții.

Speakerul a mai vorbit despre citirea traditională vs. citirea rapidă. De asemenea, cei prezenți au aflat tehnici de memorare, precum Palatul memoriei, Journey, Cheile de memorie pentru cifre și altele. Toate cele discutate au dus către tehnicile de invățate eficientă, iar în ultima parte a conferinței, Georgiana Gerea a răspuns la întrebări.

Potrivit acesteia, reconversia profesională afectează și va afecta cea mai mare parte a populației, iar în acest context cei mai expuși vor fi adulții care au pierdut exercițiul învățării, dar și actualii studenți care nu știu să învețe. ”Succesul în noua economie este asigurat de cei care se pot specializa rapid pe diferite domenii.”, susține Gerea.

Georgiana Gerea este fondatoarea proiectului Învață Eficient, trainer și coach acreditat (CNFPA) cu o experiență de peste 5 ani în lucrul cu oamenii pe tehnicile de învățare rapidă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina