Un bărbat, două femei și trei firme din Cluj au fost trimiși în judecată sub acuzația că au țepuit 13 persoane din mai multe județe, de la care au încasat avansuri pentru case pe care nu le-au mai construit.
Inculpații sunt Emil Bratu, Gabriela Cosmina Bratu, Alexandra Dumistracel și firmele CASATAMULTVISATA EVOLVE BUSINESS SRL, CASATAMULTVISATA EXTEND BUSINESS SRL și CASATAMULTVISATA EMPIRE BUILDING SRL
După cum se poate vedea și în denumirea firmelor, cei trei și-au branduit afacerea sub sloganul ”Casa ta mult visată”, așa cum scriau și pe pozele cu proiectele frumoase de case pe care le postau pe contul de Facebook de persoană cu numele ”Gabriela Bratu”. Au rămas doar proiecte din păcate.
”Am fost păcălit de Gabriela Bratu , nume real, Emil Bratu, pentru două proiecte , nefinalizate , casă și pensiune. Inseala oamenii pretinzind ca fac proiecte si construiesc case, dar de fapt nu au arhitecti si constructii care sa le faca, iar daca construiesc ceva o fac in bataie de joc”, a precizat un păgubit.
”În perioada septembrie 2023-iulie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, două femei și un bărbat, cercetate pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
În fapt, din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2023, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Florești, cu ajutorul a două femei de 25 și 34, ambele din Florești, ar fi indus în eroare mai multe persoane, din orașe precum Galați, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Câmpulung, Covasna, respectiv Brașov și comuna Crasna, județul Sălaj, sub forma unor contracte încheiate cu pretextul executării sau realizării unor proiecte pentru spații locative și chiar edificarea unor imobile.
Pentru încheierea contractelor de prestări servicii, aceștia s-ar fi folosit de anumite societăți comerciale pe care le gestionau, însă ulterior ar fi folosit diverse pretexte și amânări succesive, în ciuda sumelor solicitate și primite pentru realizarea lucrărilor.
Prejudiciul cauzat este estimat la 200.000 de euro, însă pe parcursul cercetărilor au fost identificate și alte situații, astfel că prejudiciul total estimat în cauză ar putea ajunge 500.000 de euro.”, a transmis IPJ Cluj.
În 5 martie, au fost puse în executare trei mandate de percheziție în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Florești, la sediile societăților comerciale folosite în demersul infracțional. De asemenea, au fost percheziționate mai multe dispozitive de stocare.
”În urma activităților au fost descoperite și ridicate numeroase înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui apartament și a trei autoturisme.”, a precizat IPJ Cluj.
La aceeași dată față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, arestare ce a fost prelungită succesiv.