fbpx

Tarnița, acest nou Ibiza de Cluj, scos de pe lista lacurilor navigabile. Adio bărci cu motor!

Veste proastă pentru toți cei care au umplut rețelele sociale în această vară cu poze din bărci cu motor sau skijet-uri pe lacurile Tarnița și Fântânele.  Guvernul a scos Tarnița și Fântânele de pe lista lacurilor interioare navigabile din HG 665/2008.

Navigaţia cu ambarcaţiuni poluante a fost interzisă pe lacurile Fântânele şi Tarniţa din Cluj, din care clujenii beau apă. Vor fi permise doar bărcile propulsate prin forţă umană, eoliană şi a cele cu motoar electric.

În şedinţa din 31 august a fost aprobată hotărârea ”pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României”. Astfel, pe lacurile Fântânele şi Tarniţa din judeţul Cluj nu va mai fi permisă nagivaţia cu excepţia, ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum şi a celor propulsate cu motoare electrice.  Activitatea de supraveghere şi control va fi organizată de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române.  „Prin astfel de reglementări, Guvernul Ludovic Orban se ţine de cuvânt şi accelerează proiectele de investiţii şi crează cadrul legal pentru problematici de interes pentru cetăţeni”,  a spus ministrul Mediului Transporturilor, Lucian Bode.

După cum se poate vedea mai jos, proiectul datează din vremea fostului premier Viorica Dăncilă.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [152.86 KB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina