fbpx

Stagiar despre dezastrul de la admitere: ”nu este nici o conspirație, dar cu siguranță este cu intenție de gradul I”

Alexandra Costan, avocat stagiar anul II în Baroul Alba și absolventă a Facultății de Drept UBB Cluj, ne-a trimis un punct de vedere interesant despre rezultatele dezastruoase de la examenu pentru admiterea în avocatură din 20 septembrie 2020:

”Ma bucur ca ați deschis acest subiect. Din punctul meu de vede nu este nici o conspirație, dar cu siguranță este cu intenție de gradul I. In primul rand nu mai este loc, in al doilea rand nu mai sunt bani.

Sunt o mulțime de stagiari care nu și-au găsit in ultimii ani îndrumător, deci ce ar mai fi fost de făcut cu un nou val?

In al doilea rând, o mulțime de avocați nu îndeplinesc condițiile legate de venituri si vechime pentru a primi stagiari, iar cei care îndeplinesc ori au deja pe cineva ori veniturile lor au scăzut considerabil.

Nu este de ignorat numărul mare de avocați definitivi care au fost grav afectați de reducerea activității în pandemie si care au fost nevoiți sa acceseze acei bani de la stat. Atunci de unde sa iti mai permiți si alte cheltuieli?

Am văzut ce număr mic de grile au avut majoritatea, examenul nu a fost doar picat, a fost prăbușit cu cate 30-35 de grile. O promovabilitate de 6% duce mai degrabă la concluzia mea.

Acest aparent esec trebuie privit in context, iar nu pus pe seama nepregătirii totale a candidaților. Cu siguranță pregătirea a fost intensa, ca in cazul fiecărei sesiuni de examinare, iar candidații respinși nu ar trebui sa fie demoralizați, ci să își dea seama că acesta nu a fost momentul lor, momentul potrivit.” ne-a scris avocat stagiar Alexandra Costan.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina