fbpx

Șoșoacă la Congresul Avocaților. L-a pus la punct pe Fenechiu și i-a îndemnat pe avocați să intre în ”porcăria asta de politică”

UNBR a postat înregistrări video de la Congresul Avocaților și astfel putem vedea și noi ce s-a vorbit acolo. Unul dintre vorbitori a fost deja celebra avocată parlamentar Diana Șoșoacă, care a spus că avocatura e pe cale de dispariție din cauză că oamenii nu mai au bani și din cauza digitalizării justiției, l-a pus la punct pe vicepreședintele UNBR Daniel Fenechiu, parlamentar PNL, când a întrerupt-o și a spus că justiția este coruptă.

”Adevărul este că avem o justiție coruptă, avem o justiție injustă. Și vă rog din tot sufletul dragi colegi avocați, implicați-vă în porcăria asta de politică! Știți de ce? Pentru că voi puteță să o schimbați. Cel mai bun Parlament a fost în perioada interbelică. Știți de ce? Pentru că erau peste 50% avocați.”

”Ni se dau ordine de la Uniunea Europeană, deși România a semnat tratatul de aderare în calitate de stat suveran. Ni se spune că nu trebuie să mai ascultăm Constituția României, ci ce ne spune CJUE, CEDO ș.a.m.d. CEDO care declarată admisibile doar 1-2 % din toate dosarele pe care le adresăm”

Aici a intervenit Fenechiu: ”Doamna Șoșoacă, nu suntem la tribuna Parlamentului. Mesajul este pentru avocați. Ați vorbit cel mai mult, totuși. ”

Șoșoacă: ”Domnule Fenechiu, eu vă rog să mă respectați căci sunt femeie și de-abia ați votat o lege care spune că femeile sunt egale în drepturi. (se aude pe fundal Fenechiu spunând că jignește- n.red). Nu sunteți în campanie electorală, nu e nicio jignire, este adevărul.

Dacă vreți egalitate, vorbeați de egalitatea între procurori și judecători,

Mă bucur că v-ați enervat. Să luați ceai de tei

A intervenit președintele UNBR Traian Briciu pentru a calma spiritele: ”Eu am luat (ceai de tei – n.red), așa că vă ascult în continuare. Domnul Fenechiu va reveni la poziția anterioară. ”

Șoșoacă: ”Domnul Fenechiu nu are nicio poziție (se râde în sală – n.red) Doar eu sunt în opoziție. Dacă vreți egalitate – și vă spun domnule Fenechiu nu puteți avea egalitate cu femeile că vă sunt net superioare – atunci scoteți-i pe procurori din magistratură și atunci procurorii vor fi la egalitate cu avocații (aplauze în sală – n.red). Vedeți domnule Fenechiu cam care sunt problemele? Oamenii vor să spună, nu sunt lăsați. Nu au curaj. De ce? Pentru că după aia se trezesc într-o comisie de disciplină” (continuarea la minutul 15)

Discursul complet

Comments

comentarii

Naţionala de fotbal a României a învins Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, la debutul său în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.... Citește mai mult
Trei persoane au fost rănite, printre care și un copil de 4 ani, într-un accident care a avut loc sâmbătă în apropiere de Câmpenești.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!