fbpx
Acasă » PROCESE » Sorin Gadola a depus un denunț la DIICOT, dar degeaba. Ce a declarat fiul de milionar despre LSD, cannabis și țuică
Sorin Gadola și Ionuț Morariu la Tribunalul Cluj (sursa foto ziardecluj.ro)

Sorin Gadola a depus un denunț la DIICOT, dar degeaba. Ce a declarat fiul de milionar despre LSD, cannabis și țuică

Pentru a obține o reducere de pedepasă în dosarul în care a recunoscut consumul de droguri, tânărul de bani gata Sorin Gadola a depus la DIICOT un denunț împotriva unui posibil traficant. Numai că, potrivit DIICOT, fapta denunțată nu se probează.

La termenul de judecată precedent, avocatul lui Sorin Gadola a solicitat, in sală la Tribunal, sa se trimită adresa la DIICOT pentru a a se comunica daca denuntul facut de clientul său a produs efecte. Instanta a incuviintat cererea, însă, potrivit surselor judiciare, în adresa venită la instanță se arată că  s-a inregistrat denunt, dar fapta denuntata nu se probeaza, astfel ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru aplicarea articolului 15 din Legea 143/2002 (Persoana care a comis una dintre infracțiunile prevăzute la art. 2–9, iar în timpul urmăririi penale denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege). Asadar, nu se face reducerea de pedeapsa.

La același termen de judecată, Sorin Gadola a declarat: ”In legatura cu achizitionarea de timbre de la inculpatul Morariu Mircea Ionut nu am avut alte discutii decat ca acesta mi-a spus ca are timbre cu LSD. Am cumparat o singura data doua patratele micute. In perioada respectiva consumam frecvent atat cannabis si tuica. Cred ca efectele consumului acestor substante sunt identice, in sensul ca iti poti cunoaste si defini mai bine sentimentele si iti dau o stare launtrica in care iti recunosti gandurile, acestea fiind mai proeminente.”

Intrebat dacă a achizitionat LSD si din alte surse, Gadola a răspuns ”nu”

Celălalt inculpat, Ionuț Morariu, acuzat de trafic de droguri, a declarat la Tribunal: ”Solicit judecarea in procedura privind recunoasterea invinuirii si recunosc faptele din rechizitoriu, cu precizarea ca in privinta naturii substantei impregnate pe acele timbre exista indoieli in conditiile in care le-am achizitionat de la o persoana necunoscuta in timp ce ma aflam la o petrecere in Padurea Hoia, care m-a intrebat daca doresc sa achizitionez timbre LSD. Am achizitionat timbrele respective in numar de 10 si consumand din acestea nu as putea sa ma pronunt cu privire la natura substantei respective. (…).

Intrebat ce efecte a avut asupra lui consumul de timbre LSD, Morariu a răspuns: ”in urma consumului de timbre natura mi se parea mai frumoasa, ma simteam ametit si vorbeam mai greoi. De fiecare data cand am consumat substanta impregnata pe acele timbre, am consumat si cannabis si uneori si alcool.”

Următorul termen de judecată în proces este în 17 decembrie, când vor fi audiați martori.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns