fbpx

Șefii unui IFN absorbit de BNP Paribas, trimiși în judecată de DNA pentru delapidare de peste 16 milioane euro!

Directorul general, directorul departamentului de credite – director general adjunct și directorul de vânzări al unei instituții financiare nebancare (IFN) absorbită de BNP Paribas au fost trimiși în judecată de DNA, alături de doi oameni de afaceri. BNP PARIBAS LEASING SOLUTIONS IFN SA s-a constituit parte civilă cu suma de 17,6 milioane euro.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În perioada  iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societățile controlate de cei doi oameni de afaceri.

Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naționale a României și a celor interne ale societății conduse de primii trei inculpați.

Prin aceste demersuri instituția financiară nebancare ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 euro.

Instituția financiară nebancară care succede în drepturi societatea păgubită în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro.”, a transmis DNA.

La sfârșitul anului 2015, BNP Paribas Lease Group, divizie de leasing financiar a grupului francez BNP Paribas, a fuzionat prin absorbţie cu Fortis Lease Ro­mânia, unde erau directori inculpații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Dosarul a fost declinat Direcției Naționale Anticorupție în anul 2018, ca urmare a soluționării de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a unui conflict de competență.

Comments

comentarii

Temperaturile caniculare au revenit în Cluj. Vezi prognoza meteo pentru cinci zile.... Citește mai mult
Un tânăr cu o chitară și o voce de aur a făcut un show de senzație în Centrul Clujului, marți noaptea. Clujenii l-au acompaniat cu vocea.... Citește mai mult
Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a admis, marți, candidatura sitului Roşia Montană pentru a fi adăugat pe lista siturilor protejate de instituţie.... Citește mai mult
HOROSCOP 28 IULIE 2021. Citește horoscopul de azi pentru zodia ta. Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de azi.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!