fbpx

Sediul reabilitat și modernizat al Judecătoriei Sighetu Marmației a fost inaugurat GALERIE FOTO

Sediul modernizat al Judecătoriei Sighetu Maramției, care e și monument istoric, a fost inaugurat în prezența oficialităților, între care președintelui Curții de Apel Cluj, Dana Gîrbovan, și secretatul de stat din Ministerul Justiției, Bogdan Ilea.

Viceprimarul din Sighetu Marmației, Daniela Onița-Ivașcu, care este de profesie avocat, a postat despre eveniment:

”Inaugurarea Judecătoriei Sighet, model de bună practică, consecvență și profesionalism a tuturor celor implicați.

Am participat azi cu mult drag la inaugurarea Judecătoriei Sighet, după ce au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii care este și monument istoric.

Investiția în cuantum de aproximativ 15 milioane lei a fost asigurată integral din fondurile Ministerului Justiției, iar lucrările au început în anul 2018.

Din partea Ministerului Justiției evenimentul a fost onorat de prezența domnului secretar de stat în Ministerul Justitiei avocat Bogdan Ilea care a transmis mesajul ministrului justiției Cătălin Predoiu.

Domnul secretar de stat în Ministerul Justiției a făcut o scurtă vizită și la Primăria Sighet ocazie cu care am purtat discuții aplicate pe legile justiției.

La eveniment au participat judecători și procurori din cadrul Curții de Apel Cluj, Tribunalului Maramureș, decanul Baroului Maramureș Andreicuț Florin și domnul consilier în cadrul Baroului Maramureș: av. Sas Ioan, reprezentanți ai Poliției și ISU, consulul României la Solotvino: d-nul Grațian Florin Pârvu ,dar și intreg colectivul Judecătoriei Sighet, și nu în ultimul rănd constructorul.

Intr-un cadru solem, dar și de bilanț, despre importanța lucrărilor realizate au vorbit: Președinta Curții de Apel Cluj: d-na judecător Dana Girbovan, Presedintele Tribunalului Maramureș, d- nul judecător Verdeș Lucian Președinta Judecătoriei Sighet: Gavriș -Todinca Veronica și nu în ultimul rând executantul lucrărilor.

Pentru toți beneficiarii actului de justiție este cu siguranță un mare pas spre normalitate și civilizației. Ca și avocat mă bucur că a fost realizată această investiție atăt de necesară și îi felicit sincer pe toți cei care au contribuit la realizarea acestui proiect.”

Bogdan Ilea, secretar de stat în MJ, a relatat:  ”Am avut deosebita plăcere de a transmite mesajul Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, și de a reprezenta Ministerul Justiției cu ocazia inaugurării sediului Judecătoriei Sighetu Marmației la finalul unui amplu proces de reabilitare.

Încărcat de istorie, în vecinătatea memorialului Sighet, Palatul de Justiție din Sighetu Marmației a primit strălucirea pe care o merita prin efortul conjugat al echipei Ministerului Justiției cât și a reprezentanților Curții de Apel Cluj și Tribunalului Maramureș .

Cu această ocazie am transmis că preocuparea pentru asigurarea bunelor condiții materiale în instanță nu este mai prejos în comparație cu preocuparea pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în aceste momente în care Parlamentul dezbate cele trei proiecte ale legilor de organizare a justiției.

Misiunea Ministerului Justiției este de a se asigura că justiția, ca serviciu public, are asigurate atât cadrul legislativ și condițiile materiale pentru a răspunde așteptărilor calitative și cantitative ale cetățenilor, avocaților, magistraților, personalului auxiliar și tuturor celor care își aduc aportul la înfăptuirea acestui serviciu public.”

Comments

comentarii

Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult
Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.... Citește mai mult

Lasă un răspuns