fbpx

Scriitorul Gabriel Liiceanu a pierdut definitiv procesul contra realizatorului TV Ionuț Cristache

Scriitorul Gabriel Liiceanu a pierdut definitiv procesul în care a cerut daune de 100.000 euro împotriva realizatorului TV Ionuț Cristache.

Scriitorul a pierdut atât pe fond, cât și în apel. Curtea de Apel București s-a pronunțat recent:” Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanţii la 5799,94 lei cheltuieli de judecată în apel către intimat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.04.2021.”

Anterior, Tribunalul București a hotărât: ”Respinge cererea ca nefondată. Obligă reclamanţii la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 5580,03 lei. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul Bucureşti. ”

În total, Liiceanu are de achitat cheltuilei de judecată de peste 11.000 lei.

Potrivit paginademedia.ro, totul a pornit de la un articol scris de Gabriel Liiceanu pe site-ul contributors.ro, în anul 2017, intitulat „Scuipaţi aici!” TVR în era infractorilor. Respectivul material şi-a primit răspunsul, într-o postare pe Facebook, din partea lui Cristache.

După schimbul de replici din online, Liiceanu l-a chemat pe Cristache în judecată pentru defăimare şi i-a cerut şi 100.000 de euro daune.

În respectivul editorial de pe contributors.ro, Liiceanu a povestit despre cum fusese „târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securişti şi infractori, sub numele România 9. Emisiune făcută de un domn Ionuţ Costache”, după cum scria atunci.

Pe de altă parte, în răspunsul său, Cristache spunea:  „Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas”, conform postării de atunci.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns