fbpx

Scandal între avocați și judecători în dosarul contestației împotriva arestării lui Obu & Co

Judecătorii Curții de Apel Cluj au respins, astăzi, cererea de recuzare a completului de judecată pe motiv de imparțialitate, depusă ieri de avocatul unui inculpat din dosarul în care au fost arestați patronul de videochat Vlad Obu și încă trei tineri.

Soluția pe scurt: ”Respinge ca nefondată cererea de recuzare formulată de către avocatul inculpatului D.B.C a domnilor judecător V.V.M şi O.M.I, membrii ai completului de judecată C6, cu privire soluţionarea cauzei ce formează obiectul dosarului penal nr. 3117/117/2023 aflat pe rolul Curţii de Apel Cluj. Fără cale de atac. Pronunțată în şedinţă publică azi, 23 iunie 2023.”

Tot astăzi, completul care a rămas, format din judecătorii Valentin Marian și Oana Ivanciuc, au fixat judecarea contestației la ora 15, ceea ce i-a făcut pe avocați să ia foc.

”Din păcate și azi le încalcă drepturile inculpaților stabilind termen de judecată, pentru astăzi, la ora 15:00, anunțând avocații, inclusiv pe mine, cu doar 3 ore și jumătate înainte! In același timp, se solicită avocaților desemnați din oficiu, cărora le-a încetat mandatul prin depunerea delegaților apărătorilor aleși a inculpaților, sa se prezinte in cauză, la ora 15:00, intenționând mai mult ca sigur soluționarea contestațiilor cu încălcarea dreptului la apărare al inculpaților. (Art. 5 și art. 6 din CEDO)”, ne-a comunicat un avocat din cauză.

Amintim că în urmă cu câteva zile, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, aceștia având dreptul la contestație.

Comments

comentarii

Realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj reprezintă o investiție sigură, potrivit rectorului UMF „Iuliu Hațieganu”, Anca Buzoianu. Universitatea de Medicină din Cluj intenționează să realizeze în proximitatea spitalului un cămin pentru medicii rezidenți și studenții mediciniști.... Citește mai mult
Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns