fbpx

Romsilva amendează o cântăreață pentru că a filmat într-o arie protejată. ATV-iștii, ciobanii, hoții de lemne stau la rând

Regia Națională a Pădurilor a amendat-o pe cântăreața Anuța Motofelea după ce artista a filmat un videoclip în Poiana Narciselor din Munții Rodnei, fără a avea aviz pentru filmare. De asemenea, avea un buchet de flori narcise în mână, ruperea lor fiind interzisă. Artista susține că florile din mână erau din grădina mamei sale.

Interpreta Anuța Motofelea a filmat un videoclip în mai multe locații, printre care și la Poiana cu Narcise, dar se pare că nu a solicitat avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei. În scenele de pe pajiștea alpină, cântăreața apare întinsă lângă narcise și cu un buchet de flori  în mână.

În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încalcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeanua măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul.

Suntem siguri ca d-na A.M nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.

Pe viitor, cănd va dori să se promoveze pe dânsa împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!”, a anunţat Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei.

Artista a venit cu un punct de vedere pe pagina sa de Facebook. Nu sunt supărată pe reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei pentru ca m-au sancționat, până la urmă ei trebuie să-și facă meseria și chiar vreau să se înțeleagă foarte clar că nu instig și nu încurajez sub nici o formă încălcarea legilor, mai mult decât atât, este de apreciat cât de repede s-au sesizat.

Este adevărat, nu am avut avizul pentru a filma în Poiana Narciselor, pentru că nu am știut că am nevoie de aviz în locurile unde mergeam cu tatăl meu după brânză de oi. Nu știam că am nevoie de aviz să filmez frumusețea locurilor din județul nostru, pe care le îndrăgesc și pe care le mai regăsiți în cântecele mele, din dorința de a le vedea cât mai multă lume! Prin acest cântec de suflet, am vrut să transmit de asemenea emoția și fericirea tuturor celor care au luat drumul pribegiei, răsfirându-se în toate colțurile lumii, dar niciodată, indiferent de sutele sau miile de km depărtare la care vieţuiau, nu şi-au uitat rădăcinile românești, locurile frumoase în care au fost plăsmuiţi, iubesc și sunt atrași de locurile natale și se întorc la casa părintească!”

„Imaginile sunt în Parcul Național, dar nu am rupt nicio narcisă, cele din videoclip sunt de la mama din grădinuță. Am știut că e o arie protejată de lege, d-asta m-am și descălțat, nu am vrut să stric nimic. Am crezut că fac un bine promovând munții din județul nostru. În munții ăia mergeam eu cu tata după brânza de la oi. Mai erau o grămadă de oameni care se filmau atunci printre narcise, în munte. Nu am avut acordul lor, nu știam că îmi trebuie acordul lor”, declarase Anuţa Motofelea, imediat după ce a aflat că va fi sancționată pentru Bistriţeanul.

Abaterile au fost aduse în atenția cântăreței și în comentarii chiar de către un biolog: „E frumos videoclipul, dar conține o faptă penală, filmându-se cu narcise în mână într-o rezervație naturală, fără echipament de munte, desculță într-o zonă cu vipere comune”, a scris biologul Ciprian Samoilă într-un comentariu pe Facebook.

Cântăreața a replicat: „Am narcise si pentru dumneavoastră dacă doriți să plantați câteva tufe”

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!