România, cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere. Vezi în ce regiune sunt cele mai multe

România are cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere, cu peste 100 de decese la un milion de locuitori pe an, dublu față de media UE, arată un studiu Eurostat, citat de biziday.ro. Cele mai multe au loc în vestul și sud-vestul țării.

Potrivit ultimelor date centralizate de Eurostat, din 2018, din 23.418 de persoane care și-au pierdut viața în țările UE într-un singur an, 1.867 au murit pe șoselele din România (aproape 8%). Cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori s-a înregistrat în Regiunea de Vest (114/milion), urmată de Dobrogea (111/milion), Oltenia (102/milion), și Muntenia (100/milion).

Cele mai puține decese au avut loc în București-Ilfov (48/milion, posibil și din cauza aglomerației care limitează implicit viteza și numărul accidentelor fatale) în timp ce în restul țării rata deceselor rutiere s-a situat la peste 95 de morți la un milion de locuitori.

În Ungaria, rata deceselor din accidente rutiere nu a depășit 80 de decese la un milion de locuitori, cu excepția regiunii Közép Dunántúl (98), în timp ce în Budapesta s-au înregistrat 29 de decese la un milion de locuitori. În Bulgaria rata deceselor din accidente rutiere se situează la valori similare României, între 59 și 114 la un milion de locuitori (Bulgaria este însă o țară cu densitate mai mică).

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns