fbpx
sursa foto refleqtmedia.ro

Rechizitoriu DNA: Pe lângă bani, Avram Gal ar fi primit și electrocasnice de 60.000 lei

Rechizitoriul DNA arată că fostul consilier parlamentar clujean, Avram Gal, ar fi primit și electrocasnice de 60.000 lei de la firma pe care a ajutat-o să încheie contract cu Unifarm. Compania de stat a denunțat contractul pentru că produsele de protecție anti-Covid erau neconforme.

In rechizitoriul transmis judecătorilor, citat de Stiripesurse.ro, DNA detaliază modalitatea în care Avram Gal a comis faptele și probele concrete ce stau la baza formulării acuzațiilor oficiale.

Concret, acesta i-ar fi promis unui om de afaceri ca vrea o treime dintr-un contract pe care acesta din urmă dorea să îl prindă cu compania de stat Unifarm, care la acel moment se îngrijea de achiziția masivă de măști.

Avram ar fi sugerat că poate face mai ușoară calea omului de afaceri în obținerea respectivului contract.

După o serie de discuții avute de Gal Avram cu omul de afaceri societatea vânzătorului a încheiat contracte cu Unifarm pentru furnizarea de măști și alte echipamente de protecție

Recompensat în electrocasnice de 60.000 de lei

După ce firma afaceristului ajutat de Gal Avram a început să primească banii de la stat, în contrapartidă au început și plățile „onorariului” către consilierul ALDE. Totul este probat de anchetatorii DNA cu acte contabile și circuite financiare.

„La data de 25.03.2020, la ora 13:16, GAL MARIUS AVRAM i-a transmis lui ( ) mesajul „Așteaptă nu lua avans”, iar la ora 16:10 i-a transmis „Am rugămintea de a trimite oferta și pe ( ); Trimite ofertele oficial”.

În data respectivă a fost încheiat actul adițional la contractul nr. ( )/23.03.2020, înregistrat la companie sub nr. ( ), prin care au fost modificate anumite clauze contractuale, printre care și acordarea unui avans de 30% în maxim 48 de ore de la data semnării actului adițional.

În data de 14.04.2020 au fost virați 100.000 lei de S.C. ( ) CND S.R.L. în contul ( ), reprezentate de Gal Marius Avram cu justificarea „conform contract de sponsorizare ( )”.

În aceeași zi, au fost virați 100.000 lei de către S.C. ( ) CND S.R.L. cu justificarea „CV F 035” în contul S.C. ( ) S.R.L.

La data de 15.04.2020, S.C. ( ) S.R.L. a emis factura nr. ( ) reprezentând avans pentru diferite echipamente electrocasnice în valoare totală de 60.390 lei. În aceeași zi au fost virați 60.390 lei către S.C. ( ) S.R.L. cu justificarea „fact prof ( )””, se arată în rechizitoriul DNA.

Denunțul Unifarm pentru produse neconforme

Situația nu a fost roz la Unifarm după ce compania a reliazat, urmare primirii loturilor de produse, că multe dintre acestea fie au vicii ascunse fie pur si simplu nu sunt conforme cu cerințele prevăzute în contractele semante cu firma afaceristului „dirijat” de Gal Avram.

„Prin adresa nr. ( ) din 21.04.2020, CN ( UNIFARM) S.A. a transmis către S.C. ( ) CND S.R.L. că denunță unilateral contractul pentru neîndeplinirea obiectului acestuia, având în vedere că produsele livrate nu corespund.

Prin aceeași adresă CN (UNIFARM ) S.A. solicită restituirea sumei de 6.454.905 lei, reprezentând bunurile livrate cu vicii ascunse, achitarea sumei de 6.484 lei reprezentând penalități, achitarea sumei de 10.899 lei, reprezentând penalități și achitarea sumei de 359.667 lei reprezentând penalități.

La data de 21.04.2020, CN (UNIFARM ) S.A. a emis factura nr. ( ) în valoare de 377.050 lei, reprezentând penalități de întârziere.

La data de 22.04.2020 a fost înregistrată la CN (UNIFARM ) S.A., sub nr. ( ), adresa nr. ( ) 21.04.2020 a S.C. ( ) CND S.R.L. prin care au solicitat companiei să fie de acord cu schimbarea produselor neconforme.

DNA îl acuză pe Gal că a primit în total 440.000 lei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns