Acasă » EXECUTIV-LEGISLATIV » Reacția lui Iordache pentru magistrați: ”Modificările la legile justiției nu aduc atingere independenței justiției”

Reacția lui Iordache pentru magistrați: ”Modificările la legile justiției nu aduc atingere independenței justiției”

Întrebat azi despre magistrații care au stat ieri în fața sediilor de instanței cu robele în mână, președintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, a spus că modificările la legile justiției ”nu îngrădesc lupta împotriva corupției și nu aduc atingere independenței justitiei” și că s-au făcut în urma unei dezbateri

”Vizavi de magistrati, la cele trei legi ale justiției s-a facut totul in Parlament cu ascultarea tuturor celor interesați. Toți cei care au vrut să exprime un anumit punct de vedre au depus amendamente. Pe baza amendamentelor depuse, Parlamentul, ca for suveran, a modificat și a propus anumite competențe.  Eu v-am spus de la început că niciuna dintre acele modificari care s-au adus la cele trei legi nu îngrădesc lupta împotriva corupției și nu aduc atingere independenței justitiei și așa mai depate. Deci, atâta timp cât a existat o dezbatere, atâta timp cât am ascultat pe toată lumea, acum mi se pare normal sa aiba pasul doi in Parlament. După ce sunt adoptate, fie presedintele României, fie grupurile parlamentare pot sesiza Curtea Constituțională, președintele poate trimite legile in Parlament. Dar repet, toate aceste legi au rezultat în urma unor dezbateri.

Protestul magistratilor nu este justificat, pentru că legile așa cum sunt nu încalcă independența justitiei, nu aduc atingere luptei împotriva corupției. Repet,  daca ne dorim sa modificam anumite articole din legi, potrivit directivei, aceasta dezbatere are loc in Parlament. Mâine vom continua dezbaterile cu invitarea tuturor celor interesați și în urma dezbaterilor vom modifica. Eu vă garantez că aceste propuneri care s-au făcut, mare parte a lor fie vor fi modificate, fie vor fi completate încât acea temere că îngrădim lupta împotriva corupției, fie că îngrădim activitatea unor parchete sau că îngrădim drepturile cetățeanilor va dispărea, “, a declarat Florin Iordache.

Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru Legile justitiei #stiripesurse

Posted by stiripesurse.ro on 19 Decembrie 2017

Comments

comentarii

Lasă un răspuns