fbpx

Protest zgomotos la ieșirea din parcarea Aeroportului Cluj. Explicațiile GOTO Parking

Angajații de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca au protestat zgomotos cu claxoanele de la mașini, luni după masa, la ieșirea din parcare, unde nu erau lăsați să iasă fără să plătească de cei de la GOTO Parking, care administrează parcarea.

În contract se arată că cei de la GOTO Parking trebuie să pună la dispoziția angajaților aeroportului 100 de locuri de parcare.

De la mijlocul săptămânii trecute, reprezentanții firmei nu i-au mai lăsat pe angajații Aeroportului să plece acasă, fără să achite o zi de parcare, pe motiv că ar trebui să parcheze în altă parte și nu în fața terminalelor.

Ceea ce a urmat a fost un circ în toată regula în care s-a implicat și Poliția Transporturi Aeriene. Zeci de angajați de la Aeroportul Cluj, dar și pasageri au claxonat minute bune, transformând zona într-un vacarm de nedescris.

În cele din urmă, cei de la GOTO Parking au cedat și au deschis barierele de acces în parcarea aeroportului.

Explicațiile GOTO Parking:

”Referitor la situația creată în parcarea Aeroportului Internațional Cluj, compania GOTO Parking, administrator unic al parcărilor din perimetrul Aeroportului Internațional Cluj, transmite următoarele informații:

Acțiunile noastre sunt, întotdeauna, îndreptate cu bună credință către binele și interesul celor ce ne trec prin parcare, în marea lor majoritate pasageri ai aeroportului. Am aplicat măsuri extreme doar atunci când nu am avut altă cale de ieșire.

Toate neînțelegerile au pornit de la interpretarea diferită a contractului încheiat în 2010 de CJ Cluj cu UTI și a actului adițional prin care se suspendă construcția parcării etajate și a hotelului. La vremea aceea, contractul a fost încheiat la solicitarea și cu sprijinul directorului general al aeroportului, David Ciceo. Chiar dânsul a plătit studiul de fezabilitate, pe care l-a și semnat la acea vreme.

Compania care exploata parcarea nu a putut construi parcarea etajată și hotelul pentru că cei de la CJ Cluj nu au fost în măsură să predea terenurile libere de sarcini, apte pentru construire. La hotel a fost un litigiu în justiție, CJ și aeroportul au pierdut, cazul a fost închis. La parcare nu era niciun litigiu legal, dar nu erau demolate construcțiile existente pe teren. Aeroportul a mai cerut cinci ani până când să poată oferi spații pentru relocarea celor de acolo (SRI, Poliția TA, alte instituții) și să demoleze clădirile. Abia anul acesta a fost finalizată eliberarea terenului, dar de aici a pornit necazul.

CJ Cluj consideră că nu a predat niciodată terenul firmei care exploatează parcarea, GOTO Parking și aeroportul (document scris, depus la instanță în 2019) consideră că terenul a fost predat, dar fără imobilele pe care erau construcțiile ce trebuiau demolate. Sunt două lucruri distincte: terenul în jurul clădirilor, pe care se poate parca, alta e terenul cu clădiri pe care nu se poate construi. Drept dovadă, a fost semnat în 2016 un proces verbal prin care se inventariază locurile de parcare de către CJ Cluj și UTI, unde suprafața este recunoscută ca având pe ea locuri de parcare exploatate, în jurul clădirilor. Acum, când interesele s-au schimbat, domnul Ciceo a schimbat, la rândul său, strategia și nu mai recunoaște că GOTO Parking exploatează legal terenul.

În faza aceasta, pentru a găsi dreptatea, ne-am adresat justiției. GOTO Parking nu a făcut nimic ilegal, nu a abuzat de poziția sa, angajații și-au văzut de treabă. În instanță. GOTO Parking a cerut să i se recunoască dreptul de a exploata parcarea toată.”

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!