fbpx

Profesor de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru luare de mită

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe profesorul universitar doctor Ioan Ardelean din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, instanța a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

În fapt, la data de 2 septembrie 2017, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulți studenți, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia ”Mecanisme I şi II”.

Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.

Persoana în cauză a fost, inițial, reținută pentru 24 de ore iar, ulterior, instanța a dispus să fie cercetată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Cercetările în dosarul penal au fost efectuate de ofițerii D.G.A., în baza ordonanțelor de delegare dispuse de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

În 2 septembrie 2017, ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – -S.J.A. Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, l-au prins în flagrant pe Ioan Ardelean, profesor universitar doctor în cadrul unei instituții de învățământ din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I și II”.

În imaginile furnizate de DGA se aude cum profesorul spune că banii i-au fost lăsați în birou de studenți ”probabil cu intenția de a-i ajuta”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns