fbpx

Primul avion Turkish Airlines a aterizat pe Aeroportul Internațional Cluj

Primul avion al vestitei companii Turkish Airlines a aterizat pe Aeroportul Internațional Cluj, după ani de negocieri. Cursa Cluj-Istanbul este operată de Turkish, începând de azi, de patru ori pe săptămână: luni, marți, joi și sâmbătă.

Aeronava Turkish Ailines a fost întâmpinată pe Aeroportul clujean cu celebrele tunuri de apă, simbolizând botezul avionului pe pista din Cluj. În aeronavă au fost doi vicepreședinți ai companiei, care au fost întâmpinați de oficialitățile locale cu pâine și sare.

Cei doi vicepreședinți Turkish, alături de ambasadorul Turciei in România, Osman Koray Ertaş și directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, au ținut o conferință de presă după ce a aterizat avionul.

lansare turkish la cluj (8)

Ambasadorul Turciei a spus despre Cluj că este unul din cele mai dinamice oraşe din România şi chiar din lume. De asemenea, a subliniat că Turcia şi România sunt parteneri strategici.

“Debutul zborurilor companiei Turkish Airlines este un prilej de bucurie pentru Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece prin intermediul zborului Cluj-Istanbul Attaturk se asigură noi zboruri spre unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene internaţionale, cu posibilităţi de conexiune spre întreaga lume. Suntem încrezători în evoluţia pozitivă pe care o va avea această rută şi ne dorim ca ea să fie apreciată de către toţi pasagerii din aria de acoperire a aeroportului. Discutăm de mulţi ani cu Turkish Airlines, ne bucurăm că astăzi se concretizează acest zbor.

Zborul este cu atât mai important cu cât Turkish este o companie de prestigiu. Este compania care oferă cele mai multe conexiuni din Istanbul. Din acest motiv considerăm că acest zbor va avea un mare succes. Avem o creştere importantă în acest an, aşteptăm să facem 1,8 milioane pasageri. În total, avem 13 destinaţii noi. De asemenea, în luna august am avut un record, 212.000 pasageri într-o lună. În tot anul 2005 am avut 200.000 de pasageri”, a declarat directorul David Ciceo.

Mert Dorman, vicepreședinte vânzări la Turkish, a declarat: ”Iată că avem ocazia să ne întâlnim la cea de-a treia deschidere pe care o organizează Turkish in România, după Constanța și București. Din dorința de a ne extinde pe plan internațional și Europa, după deschiderea de la Dubrovnik, iată acum deschiderea de acum de la Cluj sperăm să aducă cât mai mulți turiști, să existe schimb de turiști între România și Turcia și să se dezvolte relațiile economice dintre cele două țări”.

La eveniment au fost prezenți mai mulți oameni de afaceri turci din Cluj și din țară.

Prețurile biletelor pentru cursa Istanbul-Cluj de la Turkish încep de la 99 de dolari.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina