fbpx

Primarul din Floreşti, suspectat de conflict de interese

Primarul din Floreşti, Horia Şulea, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-a angajat cumnata pe funcţia de şef în cadrul Poliţiei Locale din subordinea primăriei.  Inspectorii ANI au sesizat parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.  Primarul riscă între unu şi 5 ani de închisoare.

Inspectorii de Integritate spun că primarul Horea Şulea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală,

“La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. În perioada 23 iulie – 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești”, se arată în comunicatul ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat deja Parhcetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru a verifica situaţia edilului din Floreşti.

Potrivit ANI, Horia Şulea ar fi  încălcat și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României.

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.  se arată în comunicatul ANI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina