fbpx
Viorel Matiș (sursa foto ziarulfaclia.ro)

Primarul din Beliș, condamnat înainte de alegerile la care candidează pentru un nou mandat

Primarul din comuna turistica Belis, Viorel Matiș (PSD) a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare.

Culmea, in timp ce primarii sunt de obicei condamnati pentru luare de mita, Matiș a fost acuzat si condamnat de dare de mită! Iar cel caruia i-a dat si l-a denunțat este un controversat ziarist din zona Huedin, care si el a avut probleme cu legea mai demult pentru inselaciune.

Avocatul primarului, Lucian Criste, este uluit de condamnare si spune ca poate fi atacata cu recurs in casatie sau se pot adresa CEDO.

Prin Decizia penală nr. 983 din data de 21.09.2020, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

„În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul M.V. – împotriva sentinţei penale nr. 114 din 9 aprilie 2020 a Tribunalului Cluj. În baza art.272 C.pr.pen. stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 220 lei, onorariu parţial apărător din oficiu, ce se va plăti din FMJ pentru av. M.D.I.. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul apelant să plătească în favoarea statului suma de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 21 septembrie 2020.”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns