fbpx

Primarul Catalin Chereches iese din Penitenciarul Gherla

Primarul din Baia Mare Catalin Chereches iese astazi din Penitenciarul Gherla, unde era in arest preventiv, si trece in arest la domiciliu.

Un judecator de camera preliminara de la Curtea de Apel Cluj a hotarat schimbarea masurii preventive.

Soluția pe scurt: „Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul Cherecheș Cătălin, în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2 C.proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat în altă cauză.

În baza disp. art. 221 alin. 1, 5 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.

În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii:

a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b)să nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 10 august 2016.”

Cherecheș a fost reprezentant astăzi de avocații Călin Budișan și Gianina Cuc.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns