fbpx
Acasă » ȘTIRI » Prima zi cu activitate suspendată la Tribunalul Cluj. Greva magistraților, bucuria inculpaților
Avocații au ieșit buluc din sală după amânarea cauzei cu mulți inculpați

Prima zi cu activitate suspendată la Tribunalul Cluj. Greva magistraților, bucuria inculpaților

”Se judecă sau nu se judecă?”, era întrebarea de pe buzele avocaților din sala 31 de la Tribunalul Cluj, înainte de ședința de astăzi de la ora 11 cu cauze penale.

Un inculpat către soția lui: ”Se amână, așa a zis la televizor”. Avocata le spune: ”Una e ce se zice de show și alta ce se întâmplă aici”

Judecătorul Liana Cociș a intrat în sală și i-a lămurit: ”Având în vedere hotărârea adunării generale a Tribunalului din 22 februarie vor fi judecate doar cauzele urgente”, a spus magistratul de la început, care a adăugat că se vor judeca doar măsuri de siguranță, masuri preventive si masuri asigurarorii.

După acest anunț, judecătorul a strigat in ordine cauzele, făcând prezența inculpaților și avocaților. Majoritatea celor prezenți în sală erau într-o cauză cu 15 inculpați, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri.

Când s-a ajuns la această cauză, judecătorul a spus: ”Față de hotărârea Tribunalului Cluj din 22 februarie punem in discutie amânarea cauzei”

Era programată audierea a doi martori, care s-au prezentat la proces. Judecătorul îi întreabă: ”Puteti veni data viitoare? Aveți nevoie de motivari pentru data de astazi?”. Martorii au răspuns că vor veni la următorul termen, stabilit pentru data de 25 martie.

Inculpații au ieșit bucuroși din sală că au mai câștigat o lună până la aflarea sentinței.

S-a amânat și cauza avocatei care spunea clienților că suspendarea activități ”e de show”. ”Nu am crezut că se amână”, ne-a spus avocata, care ne-a rugat să nu-i dăm numele.

Tot astăzi, au mai fost amânate două dosare penale, unul dee evaziune fiscală cu 40 de inculpați și altul cu un hacker celebru acuzat de acces ilegal la un sistem informatic

”Amână cauza pentru data de 25.03.2019 faţă de lipsa de procedură cu inculpaţii DIM şi CC, precum şi raportat la hotărârea AG a judecătorilor Tribunalului Cluj din data de 22 februarie 2019” și ”Faţă de lipsa răspunsului expertului desemnat în cauză cu privire la obietivele noi încuviinţate precum şi faţă de hotărârea AG a judecătorilor Tribunalului Cluj din data de 22 februarie 2019.”, se arată pe portalul instanțelor.

Și cauzele civile programate la sala 9 de la Tribunal au fost amânate.

La secția civilă, la sala 130, s-au judecat cauze care nu erau urgente. ”Eu am avut o cauză cu obiect anulare act, la care am făcut fondul. Nu era urgentă.. Era vorba de un contract. Probabil este la latitudinea fiecărui judecător dacă amână sau nu.”, ne-a spus avocata Cristina Cuibus.

Am aflat că ”spăgătorul de grevă” este judecătorul Cătălin Jacotă, membru în Colegiul de conducere al Tribunalului.

Suspendarea activității în semn de protest față de OUG 7/2019 continuă la Tribunalul Cluj până cel puțin în 1 martie.

Și adunarea generală de la Judecătoria Cluj-Napoca a luat o hotărâre similară.

Și Judecătoria Cluj-Napoca își suspendă activitatea în semn de protest față de OUG 7. Magistrații au ieșit din nou în fața Curții VIDEO

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina