fbpx

Prima reacție a avocatului Simonei Halep după suspendarea de 4 ani pentru dopaj

Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a declarat, într-un interviu pentru Digi Sport, că ITIA a refuzat orice formă de cooperare, de discuţie, şi este o instituţie îndreptată „spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează”

Avocatul jucătoarei, Bogdan Stoica, a făcut mai multe precizări în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

“Am făcut și teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit și de Simona, potrivit cantităților și protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieșit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât și faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Toate acestea au fost transmise la ITIA și ne-am oferit să ne întâlnim cu experții ITIA să facem încă o dată testele și să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv.

Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferențe intre proba A și proba B. Se întâmplă când cantitățile detectate sunt atât de mici, absolut infime”, a declarat Stoica.

ITIA nu a vrut să coopereze cu Simona Halep sau reprezentanții ei

“ITIA a refuzat orice formă de cooperare de discuție, n-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake, au făcut propriile teste cu echipamentele și metodele lor și ne-au anunțat că au detectat roxadustat în probele respective.

Nu știu dacă aș putea vorbi de rea-credință, dar cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Sigur, dânșii sunt într-o poziție de procurori și înțeleg asta, noi suntem perfect de acord că Simona a avut un test pozitiv.

Eram deschiși să discutăm despre o sancțiune pe care s-o acceptăm imediat, dar dânșii nu au fost de acord. Au vrut să tărăgăneze toate procedurile, să folosească experții ca să lungească toate etapele procedurale.

Nu pot să mă gândesc decât la faptul că o instituție de acest gen, cu un buget uriaș, simte nevoie de a-și justifica existența, deoarece nu a avut decât câteva cazuri. Când e vorba de un atlet de top, contează cu atât mai mult.

În cadrul discuțiilor pe care le-am avut, dânșii au mizat pe ideea că ar putea determina un soi de recunoaștere al consumului de substanțe interzise. Știind profilul Simonei, a spus că niciodată nu vă recunoaște că a consumat ceva dacă n-a făcut-o, ar fi putut să-i dea și 100 de ani”, a mai spus avocatul.

Simona Halep (31 de ani) a primit patru ani de suspendare din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!