clujust.ro

Predoiu își pune cenușă în cap după ce a spus de un inculpat care încă e judecat că a fost achitat definitiv

Gafă de proporții a ministrului Justiției Cătălin Predoiu. Acesta a spus cu tărie la un post cunoscut de radio că soțul fostei șefe DIICOT, Gergiana Hosu, a fost ”ulterior achitat”, referindu-se la faptul că în primă instanță a fost condamnat. Numai că instanța de apel nu s-a pronunțat încă, urmând să o facă în 7 februarie! Într-un comunicat ulterior, Predoiu recunoaște greșeala și dă vina pe ”surse neoficiale”

Cătălin Predoiu a fost întrebat, miercuri, într-un interviu pentru Europa FM, dacă este mulțumit de activitatea șefilor parchetelor, inclusiv a Giorgianei Hosu, care a demisionat după ce soțul său a fost condamnat.

”Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna și-a dat demisia, cu adevărat de onoare, pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a răspuns Cătălin Predoiu.

Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, nu are însă o decizie definitivă a instanței, după ce Tribunalul București l-a condamnat în 2020 la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție. Curtea de Apel București ar urma să pronunțe o hotărâre definitivă în 7 februarie, după nenumărate amânări

Comunicatul ulterior al ministrului Predoiu: ”În data de 18.01.2023, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei”, difuzată de postul „Europa FM”, am făcut o afirmație eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public.

În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat.

Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale.

Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale.

Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea.”

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!