fbpx
Sursa foto sportulclujean.ro

Precizări penibile ale Grupării Mobile de Jandarmi Cluj cu privire la gazarea femeii însărcinate și a fiului ei pe Cluj Arena

Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj a trimis presei precizări peniile cu privire la gazarea femeii însărcinate și a fiului ei pe Cluj Arena. Deși există poză cu cei doi la UPU cum primesc îngrijiri medicale, repreentanții Jandarmeriei spun că ”ar fi avut de suferit” și că soțul femeii era în grupul suporterilor violenți. Așa și? În loc de scuze pentru mamă și copil, Gruparea Mobilă mulțumește poliției că l-a reținut pe suporterul care a lovit cu scaunul un jandarm în cap. Redăm mai jos comunicatul:

”În urma  apariției în spațiul public a informației potrivit căreia o familie cu un copil minor ar fi avut de suferit în urma intervenției legale de restabilire a ordinii publice , de la finalul meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj și FC Hermannstadt Sibiu, compartimentul de informare și relații publice al Grupării de Jandarmi Mobila „ Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca face următoarele  precizări:

În urma incidentelor provocate de suporterii de la finalul meciului de fotbal, soldate cu rănirea gravă a unui reprezentant al echipei de dialog a jandarmeriei, a fost necesară intervenția de restabilire a ordinii publice, fiind folosite mijloacele din dotare, inclusiv substanțe iritant-lacrimogene.

Precizăm că soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți, care a fost dispersat de jandarmi, iar comandantul dispozitivului a dat ordin ca femeia împreună cu copilul să fie scoși într-o zonă de siguranță a stadionului. Reprezentanții jandarmeriei i-au condus în siguranță pe cei doi în zona terenului, acolo unde se afla și o ambulanță.

Reamintim că, în aceste situații, cei aflați în zonele în care s-a dispus o intervenție de restabilire a ordinii publice, trebuie să părăsească de urgență zona delimitându-se de acțiunea celor violenți.

De asemenea, se impune precizarea referitoare la echipamentul colegului nostru accidentat. Acesta nu purta casca de protecție, întrucât el făcea parte din echipa de dialog, structură a cărei misiune este aceea de a încerca sa detensioneze situațiile cu potențial agresiv prin comunicare cu cei implicați în astfel de incidente.

În final, mulțumim polițiștilor clujeni care au reușit identificarea, în scurt timp a suporterului care a aruncat cu un scaun în direcția forțelor de ordine. Suporterul V.O. de 27 de ani a fost reținut pntru 24 de ore.

Totodată, punem la dispoziția, organelor de anchetă toate infomațiile în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care au produs acte de violență și încurajăm comportamentul civilizat al tuturor suporterilor care participă la manifestări sportive”, se arată în comunicatul Jandarmeriei clujene, pe care l-am luat de la colegi, căci purtătorul de cuvânt Ramona Pop nu a binevoit să ni-l trimită.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina