fbpx
Mașina Tesla în curtea Judecătoriei Gherla (credit foto cont Facebook Lucian Pop)

Povestea de viață a procurorului cu Tesla de la Gherla. Părinții au bani, dar el a preferat să se realizeze pe puterile lui

O mașină electrică Tesla model S a fost fotografiată de un avocat în curtea Judecătoriei Gherla, apărând speculații, din cauza numărului, că Ministerul Public a cumpărat o astfel de mașină ecologică, dar scumpă. Clujust vă prezintă realitatea: mașina este folosită de un procuror, care a primit-o de la părinții lui, care au o situație materială bună. Însă procurorul Matei Dima ne-a spus că a preferat ”să nu fie administrator la firma lui tata”, ci să se realizeze pe puterile lui. Iar pentru asta a dat concursul pentru INM de cinci ori.

Clujust a stat de vorbă cu procurorul Matei Dima de la Parchetul Judecătoriei Gherla, printre puținii utilizatori de mașină electrică Tesla S din România. L-am întrebat de ce a ales o astfel de mașină, cum este să o conduci și, evident, de unde banii de achiziție, căci costă în jur de 100.000 de euro.  Procurorul a fost foarte deschis și ne-a răspuns la toate întrebările.

”Întâmplător sunt ecologist si iubitor de animale. Am încărcător acasă în garaj și este mult mai simplu față de o mașină pe combustibil. De asemenea, îl admir pe Elon Musk și cred că in cinci ani astel de maini vor fi mai ieftine. Ca șofer, ești mult mai relaxat, căci mașina e mult mai liniștită Vedeți câte accidente se întâmplă cu cei cărora le place să tureze motorul. Și eu am avut înainte o mașină Audi TT din 2000 nervoasă, care se tura. Din toata punctele de vedere, Tesla e cea mai buna masina pe care am condus-o vreodată.”, ne-a spus procurorul.

Un alt motiv pentru care preferă acum Tesla este faptul că are un copil mic. ”Aveam un Jaguar modificat,V8 cu 600 de cai putere până urma să vină pe lume fiica noastră. Soția a zis să avem o mașină liniștită si fără motor mare. Motorul de la Tesla e cât o găleată”, spune Matei Dima. 

Acesta este și un împătimit al mașinilor vechi, având în proprietate un Dodge Charger din 1968, care apare în declarația de avere. Mașina este în proces de restaurare.

Matei Dima este fiul unor oameni înstăriți, care se numără printre fondatorii unei mari companii din Cluj, dar care sunt foarte discreți. La fel și procurorul, care nu suportă comparația cu copiii de bani gata,

”Nu am nimic de ascuns. Ați văzut cum sunt beizadelele Clujului. Eu nu am vrut sa fiu administrator la firma lui tata, ca alții. Am stat pe brânci cinci ani în casa să realizez ceva pe puterile mele.”, a spus procurorul pentru Clujust.ro

Acesta a absolvit facultatea de drept în 2008 și a dat examan pentru Barou, dar a picat. ”Am picat si atunci m-am enervat si din 2009 dau la INM. De patru ori am picat si in 2012 am intrat.”, povestește Dima.

Autoturismul electric Tesla a fost cumpărat de părinții lui. ”Mie îmi plac mașinile vechi, astfel că tot în service eram cu ele. Ai mei au zis să ne ajute, să nu mai stau in service și să avem cu ce ajunge la Arad la ei”

La Arad a fost stagiar Matei Dima, iar apoi a venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, unde este procuror judiciar și coordonează polițiști de la nouă posturi de poliție. ”Nu te plictisești niciodată”, conchide procurorul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns