fbpx

Polițistul YouTuber a arătat că alcooltestul iese pozitiv dacă te dai cu spirt pe mâini

În contextul pandemiei, în care mulți de dezinfectează pe mâini cu spirt, un polițist vedetă pe TouTube, din Bihor, a arătat că șoferii pot avea suprize neplăcute la alcooltest dacă se dau cu spirt.

”Continuam seria de experimente pe care le-am facut cu noul model de alcooltest din dotarea politiei rutiere. In acest episod verific un mit des intalnit in ultima perioada, mai ales in contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 de la inceputul anului 2020 si anume, daca iese alcool in aerul expirat, dupa ce te-ai dezinfectat pe maini cu spirt. Pentru a face testul in aceleasi conditii, am simulat o oprire in trafic de catre politistul rutier, m-am dezinfectat cu spirt pe maini, dar și documentele si apoi am suflat in etilotest. Rezultul care a iesit este surprinzator.”, a scris polițistul Tavi Perțea pe YouTube, sub filmare.

Pentru realizarea testului, polițistul a făcut atât testare pasivă, suflând spre aparat, dar și testarea activă, suflând efectiv în etilotest. Iar rezultatul a fost surprinzător: 0,26 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns