clujust.ro

Polițiștii clujeni au făcut cursuri de conducere defensivă VIDEO

Reprezentanții IPJ Cluj au anunțat că polițiștii clujeni au făcut cursuri, atât teretice, cât și practice pentru deprinderea unor tehnici de conducere defensivă.

”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, prin grija Serviciului de Pregătire Profesională, săptămânal se desfășoară activități de perfecționare a polițiștilor pentru conducerea autospecialelor în regim defensiv și prioritar, în cadrul programului „Conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară”.

Serviciul Pregătire Profesională este structura specializată care asigură foramarea profesională inițială și continuă a polițiștilor, având ca principale atribuții coordonarea, monitorizarea și pregătirea polițiștilor pentru activitățile operative desfășurate.

Așadar, pe lângă ședințele de pregătire fizică, autoapărare, pregătire tactică și pregătirea în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, sunt necesare și cursuri pentru pregătirea în domeniul conducerii în regim prioritar și defenisv a autospecialelor.

În acest scop, polițiștii care își desfășoară activitatea preponderent în sectorul operativ au trecut printr-un proces de instruire teoretică și practică.

La partea teoretică au fost abordate teme referitoare la participanții la trafic, conducerea autovehiculelor în siguranță, conducerea în regim prioritar, poziția corectă la volan și controlul autoturismului pentru evitarea unor situații periculoase.

Prin etapele de practică s-a urmărit deprinderea unor tehnici de conducere defensivă, respectiv pentru anticiparea pericolelor iminente din trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere și conducerea autospecialelor în parametrii optimi de siguranță.

Se începe cu pregătirea autovehiculului pentru deplasare, verificare tehnică și inspecție exterioară, respectiv verificare ulei motor, lichid de frână, de răcire și verificarea presiunii pneurilor.

Apoi polițiștii exersează conducerea în regim de siguranță, tehnicile corecte de abordare a virajelor, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgență la limită, precum și exerciții de îndemânare specifice.”, a transmis IPJ Cluj

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!