Percheziții DNA în legătură cu achiziţia de echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale

Procurorii DNA efectuează percheziții la Poliția Română într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea polițiștilor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Faptele ar fi fost comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale”, anunță DNA.

Marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații din București, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Conform unor surse Agerpres, ar fi vorba despre un contract semnat în luna mai 2020 pentru achiziţia la preţuri supraevaluate a 4.000 bastoane cu electroşocuri, în valoare de 509.320 lei cu TVA, 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, în valoare de 582.624 lei cu TVA), dar şi a 400 de complete de blocare trecere auto, în valoare de 259.086 lei cu TVA. Echipamentele ar fi fost cumpărate de un SRL din China şi vândute apoi Poliţiei Române la preţuri aproape duble.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns