fbpx

(PE) Comisarul european Corina Crețu (Pro România): ”Vom avea de muncit pentru a ne câștiga credibilitatea ca țară”

Comisarul european Corina Crețu, candidat pentru un post de europarlamentar din partea Pro România, a declarat, astăzi, la Cluj. ”Vom avea de muncit pentru a ne câștiga credibilitatea ca țară. Avem câteva scopuri pe care nu le-am îndeplinit, cum ar fi Schengenul, dar sperăm ca în scurt timp măcar în ceea ce privește spațiul aerian aceste restricționări să fie ridicate. ”

Corina Crețu a spus că trebuie purtată o luptă mai intensă pentru ca românii să știe care sunt beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană: ”Prima mea procupare a fost aceea de a ridica nivelul de conștientizare a ceea ce UE face, pentru că studiile noastre de la nivelul Uniunii arată că atunci când un om merge într-un spital renovat pe fonduri europene sau școală nu știe că acestea s-au făcut din fonduri europene. A existat și există acest joc care trebuie să înceteze, potrivit căruia tot ceea ce este bun vine de la Guvern sau de la primarie și tot ceea ce este rău vine de la Bruelles.

Eu cred că avem cu toții această responsabilitate de a ridica nivelul de conștientizare. Oamenii încep să simtă solidaritatea europeană. România a primit 52 de miliarde de euro, în 12 ani de apartenență la UE, la o contribuție de 15 miliarde. 50 de mii de studenți români au beneficiat de burse la aceleași tarife ca toți cetățenii din UE, dar un cetățean al Republicii Moldova, țară care nu e membră, trebuie să plătească de 10 ori mai mult ca și taxă.

Am ridicat restricțiile pe piața muncii. Nu știu dacă vă amintiți de unde am plecat. De la faptul că aveam nevoie de vize și de la faptul că cei care doreau să plece să muncească în străinătate aveau nevoie de permise de muncă. Am militat, în ciuda campaniei și a minciunilor că românii vor invada Marea Britanie, și am ridicat restricțiile și românii sunt tratați egal în toate statele UE. În continuare voi face același lucru. Vom avea de muncit pentru a ne câștiga credibilitatea ca țară. Avem câteva scopuri pe care nu le-am îndeplinit, cum ar fi Schengenul, dar sperăm ca în scurt timp măcar în ceea ce privește spațiul aerian aceste restricționări să fie ridicate.

În privința dublului standard, văd că sunt dezinformări, cu toate că s-au adoptat directive. Aceeași companie, dacă face un produs cu ingrediente diferite și calitate diferită va fi sancționată pentru că se va considera competiție neloială. Vreau să vă explic că noi nu putem înlocui guvernele și autoritățile locale, pentru că fiecare va trebui să își facă treaba și să promoveze valorile UE”, a spus Corina Crețu.

Aceasta a mărturisit că, de-a lungul campaniei electorale, a descoperit în rândul românilor o frică de a susține public Partidul Pro România și că în repetate rânduri susținătorii săi au fost amenințați.

“Oamenii vin pe ascuns să se înscrie în Partidul Pro România. La Alexandria, oamenilor le-a fost frică să anunțe că vine Corina Crețu la miting, ca să nu fiu huiduită, acum, pe ultima sută de metri. De ce? Pentru că îmi doresc o dezvoltare a tuturor județelor, inclusiv a județului Teleorman, care stă într-o subdezvoltare dirijată, programată? Oamenii aceia nu au dreptul la o viață decentă?”.

De asemenea, comisarul european îi încurajează pe tinerii care ar urma să voteze pentru prima oară în această duminică să își exercite dreptul pentru care românii l-au câștigat cu sânge.

“Orice formă de absenteism va costa foarte mult România; de aceea îi invit pe toți românii la vot, indiferent de opțiunea lor politică. Cei care s-au născut după anul 2000 să fie conștienți că au o șansă pe care poate părinții sau bunicii noștri nu au avut-o: de a-și alege singuri soarta”, a conchis Corina Crețu.

”Discursul lui Dragnea despre UE e o catastrofă naturală”

Ioan Rus a spus că speră ca o nouă generație să ia puterea în România. ”Dacă noi la alegerile acestea facem 7 – 9%, înseamnă cu sunt suficienți de mulți oameni în România care gândesc pe setul de valori europene pe care noi îl promovăm. Sunt 4 milioane de români în exterior, ce ar însemna să se spargă UE? Cine gândește în termeni de demolare a UE face o greșeală imensă. Putem să mai modificăm unele lucruri, dar nu cu discursuri că UE ne otrăvește, care aparțin unor indivizi care nu au logică și nu au gândire strategică în privința costurilor care pot să apară din ruperea UE.

Noi până la urmă discutăm în termeni de business 100%. Noi, în 12 ani, am pus 15 miliarde de euro și am luat 50 de miliarde. Păi am făcut o afacere extraordinară. Suntem noi o firmă care a investit 15 miliarde de euro și în 12 ani a încasat 50, sunt 4 miliarde de euro profit pe an. Numai dacă ne ocupăm de droguri putem face așa profit, de prostituție sau de alte afaceri de acest gen. În realitate, apartenența la UE este foarte profitabilă pentru noi, ca popor, plus că facem import de valori.

Oricum ai lua-o, discursul lui Dragnea despre UE e o catastrofă naturală și există unii care sunt dispuși să îl accepte, cu toate că dintre miile de oameni duși de la primării și descentralizate la mitingurile PSD nu cred că toți gândesc așa”, a mai spus Ioan Rus.

Fostul ministru este de părere că cei care doresc nu să îmbunătățească, ci să distrugă proiectul european greșesc enorm. Ioan Rus apreciază că liderul PSD nu are nici gândire strategică atunci când acuză Uniunea Europeană de otrăvirea legumelor din import.

“Cine gândește în termen de demolare a Uniunii Europene, de distrugere a ei, după părerea mea, greșește enorm. Putem gândi în sensul perfecționării relațiile dintre state, a regulilor după care jucăm cu toții, a setului de valori pe care cu toții trebuie să le respectăm. În sensul acesta poate să existe și critică în Uniunea Europeană, dar nu în sensul că „ne otrăvesc”. E o prostie grozavă, care e clar că aparține unor indivizi care nu au suficientă logică și nu au o gândire nici strategică și nici nu anticipează costurile care ar putea să apară”, a afirmat Rus.

Totodată, fostul vicepremier PSD a declarat că niciodată în discursul electoral al partidelor din România nu au existat atâtea jigniri ca în campania care se apropie de final.

“Așa discursuri abrupte, atâtea jigniri ca în această campanie electorală nu au mai fost niciodată. Așa energii negative au fost aduse în această campanie electorală, încât noi am fost unul dintre puținele partide care am menținut un anumit ton, o anumită conduită, principiile europene. Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă acum în societatea românească”, a conchis Ioan Rus.

Coordonatorul PRO România la Cluj, Aurelia Cristea, afirmă și ea că nu are o predicție a scorului electoral, nici la nivel național nici la nivel de Cluj, dar că se așteaptă ca partidul să obțină un scor decent. „Nu avem un bazin de stânga în Transilvania, nici la Cluj. Noi nu am făcut sondaje nefiind partid bugetat de stat. Ne orientăm după sondajele apărute la nivel național, care ne  dau și cu 3% și cu 7% și cu 9%. Vom vedea duminică după închiderea urnelor cum stăm”, a spus Cristea.

Toată conferința poate fi vizionată mai jos

Publicat de PFA Golban Ionut alin la comanda PRO România cod mandatar financiar: 41190009

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns