fbpx

Patronul Christian Tour, pus la zid de partenerul din Turcia, care, după 18 ani, a tăiat colaborarea

Proprietarul unei mari agenții de turism din Turcia, care este și președinte al Camerei de Comerț din Kusadasi, a trimis o scrisoare către tour-operatorii din România, în care îi anunță că, după 18 ani, a încheiat colaborarea cu Christian Tour, despre al cărei patron nu are cuvinte de laudă.

Societatea din Turcia a cerut la Tribunalul București insolvența Christian 76 Tour SRL, fiind singurul proces al Siba Turizm în România, cum de altfel spune si proprietarul firmei că este o excepție, dar că a fost nevoie.

”Numele meu este Bulent Ilbahar, sunt proprietarul companiei Siba Turizm Seyahat, agenție de turism organizatoare din 1987, si sunt presedintele Consiliului Camerei de Comert din Kusadasi.

Datorită articolului scris in ziarul Bursa si a transmisiei live a lul Cristian Pandel pe zoom astazi, dintre voi ati auzit de disputa financiară dintre Christian.76 Tour SRL și noi.

De aproape 18 ani Christian Tours opereaza cu noi ca agent de turisrn in Turcia. Am inceput impreuna de la 100 de turisti pe sezon si am ajuns la aproape 60.000 de turisti pe sezon. De cele mai multe ori am deschis linii de credit pentru soldul anului precedent am amanat plățile pana in anul urmator. Am oferit sprijin de tot felul pentru toate destinațiile Turciei, avand un parteneriat de câțiva ani chiar și în Antalya.

Încă din 2018, a lăsat (intentionat) peste 200.000 de euro datorii în fiecare an, nu ne-a plătit banii si, de asemenea, plățile de rezervare anticipată, in acest fel punandu-ne  în situatii comerciale foarte dificile. Din această cauza am încheiat colaborarea cu Christian ’76 Tour SRL. Am făcut-o pentru a ne proteja reputatia de afaceri si a ne elibera de aceste presiuni si datorii.

Ori de câte ori au avut probleme. el ne-a invitat in Romania pentru o întâlnire și ne-a mai plătit câte 15.000 de euro.

Am redus in mod intentionat soldul, care este in mod normal de 203.000 de euro, până la 90.000 de euro, acceptând compensarea unor cheltuieli impuse precum marketing +promovare + suport, impotriva vointei noastre. La finalul fiecarei vizite el a promis ca va plati acesti bani imediat. Dar după ce ne-am intors in Turcia, el nu si-a respectat niciodată promisiunile si nu a mai răspuns nici la apeluri telefonice, nici la e-mailuri.

Si în cele din urmă a trebuit să o luăm decizia de a apela la instanţa de judecată din Romania, procedura care nu ne este specifică, după cum toti care lucrati cu noi stiti asta.

Încă de la publicarea articolului in ziar, el a avut multă panică a insistat mult prin fiica mea (directorul general al companiei mele) să renunte la caz, dar de data aceasta nu am am mai acceptat.

În final, el a plătit 90.000 de euro reprezentantului nostru legal în România la 18.01.2021 și în prezent între Christian 76 Tours și Siba Turizm Travel soldul a fost resetat.

Am ascultat cu jenă și tristețe miunciunile pe care le-a spus despre compania mea, despre mine și poporul turc, în programul difuzat astăzi în direct în social media.

Îi urez succes lui și companiei sale în viitor, sper că nu se va mai comporta cu niciunul dintre partenerii săi cum s-a comportat cu noi.

Cristian Pandel, Dumnezeu să te binecuvânteze”, a scris Bulent Ilbahar.

Poziția reprezentanților Christian Tour:

 „Referitor la prezumtiva stare de insolvență a societății CHRISTIAN’76 TOUR S.R.L., dorim să învederăm caracterul neverosimil al acesteia, iar pe această cale să aducem clarificările necesare. 

Astfel, precizăm că situația financiară a societății nu se circumscrie unei eventuale stări de insolvență. Apreciem că expunerea în spațiul public a unor informații neverificate și incomplete este o dovadă de imprudență, reprezentând atât o dezinformare a publicului, cât și o gravă prejudiciere a imaginii societății. 

Acțiunea introdusă de către societatea SIBA TURIZM SEYAHAT, la care s-a făcut referire în presă, a fost o strategie de diversiune, reprezentând, în cele din urmă, o simplă supoziție, imposibil de demonstrat din punct de vedere faptic și juridic. 

Prin urmare, aceasta nu poate sta la baza articolelor referitoare la societatea CHRISTIAN’76 TOUR S.R.L., iar orice publicație întemeiată pe respectiva cauză este prozaică. 

Mai mult, litigiul înregistrat pe rolul Tribunalului București, la care s-a făcut referire în prezenta publicație, s-a stins prin înregistrarea cererii de renunțare la judecarea cauzei de către societatea SIBA TURIZM SEYAHAT. 

Astfel, expunerea în mod public și categoric a „stării de insolvență” a societății CHRISTIAN’76 TOUR S.R.L. este un act susceptibil de a prejudicia imaginea acesteia și de a oferi actualilor și eventualilor parteneri contractuali o imagine nerealistă asupra situației financiare și rentabilității societății. 2 

În aceste condiții, dorim să punem în vedere publicului faptul că societatea CHRISTIAN’76 TOUR S.R.L. nu este insolvabilă, iar orice susținere contrară și neverificată reprezintă o dovadă de rea-credință.”, se arată în răspunsul semnat de administratorul Marius Pandel.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns