fbpx

Panemar, profituri de milioane și record la recuperat taxe de poluare pentru mașinile second-hand

Aproape că nu mai există stradă principală în Cluj pe care să nu existe o patiserie Panemar. Clujust.ro vă prezintă cum stă societatea în cifre și în plan juridic.

La fel cum la București există mitul că te poți trezi dimineața cu un magazin Mega Image la parterul blocului, la fel și în Cluj la orice colț de stradă poate să apară un Panemar. În acest context, am făcut o scurtă radiografie a acestei afaceri omniprezente în oraș.

Brutăria și patiseriile funcționează pe societatea Panemar Morarit si Panificatie SRL, înființată în noiembrie 1993 și care a ajuns la 474 de angajați în 2015, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Creșterea firmea a început în 2009, când a avut un profit net de 1,54 milioane lei, față de circa 195.000 lei în 2008. Profitul net a ajuns în 2015 la un record al societății de 4,43 milioane lei, potrivit datelor culese cu ajutorul termene.ro. Cifra de afaceri a crescut de la 11,8 milioane lei în 2008 la 42,9 milioane lei în 2015.

Firma a avut în 2015 venituri de 85 958 060 lei și cheltuieli de 80 711 632 lei.

Proces pentru 20 de taxe auto de poluare

Profiturile se fac și cu economii. În perioada august 2008 – ianuarie 2012, Panemar a achiziționat 21 de mașini second-hand din import, atât utilitare cât și autoturisme, chiar și limuzină Audi A6.  Societatea a mers în instanță pentru a recupera taxele auto de poluare plătite la Administrația Județeană a Finanțelor. Mai întâi, a fost un proces pentru recuperarea taxei de 2620 lei plătită pentru un Ford Focus, iar ulterior Panemar a demarat un adevărat proces colectiv pentru recuperarea a nu mai puțin de 20 de astfel de taxe plătite pe parcursul a trei ani, din decembrie 2008 până la începtului lui 2012, pentru diverse autovehicule: trei Audi (model neprecizat) cu taxe între 2740 de lei și 4338 lei, două Ford Transit Connect, Ford Tip Facy/Tranzit 350L (taxă de 8697 lei), Mercedes-Benz Sprinter 308 CDI (taxă record de 17.384 lei!), Ford Tip FAD6/Transit, un Audi A6 (taxa 7.080 lei),  alte opt Mercedes Sprinter cu taxe mai mici, un Volkswagen Crafter și un Peugeot 206.

Mașină Panemar la aprovizionat patiseria din Piața Avram Iancu

Totalul taxelor de poluare ajunge la circa 77.000 lei (17.000 euro). Acțiunile de restituire a taxelor ale Panemar au fost admise de instanțe. În rest, societatea nu are procese notabile.

Un asociat majoritar

Panemar Morarit si Panificatie SRL are 13 asociați, pe care îi puteți vedea mai jos, însă principalul este Nicolae Chiorean cu 95,44% din capitalul sociale, care este și administratorul firmei. Acesta nu este asociat în alte firme.

Sursa: Termene.ro

Iată ce a spus Nicolae Chiorean despre trecere de la o simplă brutărie la patiserii moderne și branduite: ”Ideea a venit din partea clienţilor noştri. Ne-au spus – aveţi produse bune dar nu ştiţi să le vindeţi. Şi atunci am contactat designeri care au realizat spaţii plăcute, luminoase, în care s-a pus mult suflet şi cred că lucrurile acestea se regăsesc în conceptul nostru.”, spunea Nicolae Chiorean pentru Radio Cluj în februarie 2015. Așa au apărut logo-ul Panemar și sloganul ”Pâine cu suflet”.

Numai că logo-ul și sloganul au fost copiate de la un lanț de magazine din Spania, Panamar – ”amar el pan”, așa cum a arătat ZiardeCluj.ro

Recent, Panemar a fost implicată într-un scandal de discriminare privind interzicerea accesului unui câine ghid pentru o persoană nevăzătoare într-una dintre patiserii.

Comments

comentarii

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.... Citește mai mult
Miercuri dimineață, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!