fbpx

,,Operațiunea caprele” dă bătăi de cap Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI)

După arestarea proprietarilor, 23 de capre sechestrate trebuie să contribuie la creșterea veniturile bugetului de stat.

ANABI este instituția care se ocupă de identificarea și administrearea bunurile obținute din infracțiuni și sechestrate, scopul final al acesteia este acela de a asigura o creştere a ratei de executare a ordinelor de confiscare dispuse în materie penală, printr-o administrare eficientă a bunurilor sechestrate care sunt repartizate Agenţiei de procurori și judecători, corelativ cu creşterea veniturile aduse la bugetul de stat, precum şi cele prin care se asigură despăgubirea victimelor infracţiunilor, inclusiv ale statului, când acesta s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Hotnews relatează despre în situația în care este pusă ANABI de a căuta persoane dispuse să găzduiască și să hrănească 23 de capre din vârf de deal, unde nu există niciun fel de utilități.

Conform sursei citate, toți proprietarii animalelor sunt arestați, iar caprele trebuie “introduse în circuitul civil”, adică consultate de veterinar, înregistrate și hrănite, urmând ca după rezolvarea acestor detalii să fie scoase la licitație.

ANABI a trimis la locul unde se află caprele o echipă care să ia caprele din vârf de deal și “să le introducă în circuitul civil”, relatează sursa citată.

Acum suntem sesizați cu valorificarea a 23 de capre aflate într-un vârf de deal, într-o locație neelectrificată. Toți proprietarii caprelor sunt arestați, iar noi am fost sesizați să le valorificăm. Și ce facem de o săptămână? O echipă de colegi este la Constanța, căutăm pe cineva să le ia și să le găzduiescă, până le vindem.Trebuie să căutăm și veterinar și să le înregistrăm și le vom vinde, pentru că cel care le cumpără nu e interesat de unde le-am luat, dar mai întâi noi trebuie să le introducem legal în circuitul civil”, a declarat, vineri, directorul ANABI, Cornel-Virgiliu Călinescu.

Referitor la costurile pe care le presupune valorificarea celor 23 de capre, a căror valoare se ridică la aproximativ 6.900 de lei (300 de lei/capră), directorul ANABI spune că, deocamdată, sunt costurile de deplasare pentru cei doi angajați care au mers la Constanța să caute un ,,administrator” provizoriu pentru capre.

,,Mergem pe costuri minime, nu ne apucăm să angajăm o firmă ca să mute caprele. Vom avea cheltuieli de administrare, pentru că ele trebuie hrănite de cineva. Prețurile de hrană și medicație vor fi probabil mici, nu am făcut o evaluare, dar e clar că va fi o factură de plătit din partea acelui care le va lua”, a afirmat Călinescu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns