O judecătoare de 55 de ani a decedat. Nu demult a fost sancționată pentru întârzieri la soluționarea cauzelor

O judecătoare, în vârstă de 55 de ani, de la judecătorie mică din sudul țării a decedat. În urmă cu aproape trei luni a fost sancționată pentru întârzieri la soluționarea cauzelor.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, astăzi,, decesul judecatoarei Adina-Eugenia Macovei de la Judecatoria Lehliu-Gara (jud. Călărași), care recent a împlinit varsta de 55 de ani.

„Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima profundul regret pentru incetarea din viata a doamnei MACOVEI ADINA-EUGENIA, judecator in cadrul Judecatoriei Lehliu-Gara, si transmite sincere condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa o odihneasca!” este mesajul postat pe site-ul CSM.

Nascuta la 24 decembrie 1968, Adina Macovei a absolvit Facultatea de Drept in 1995, apoi a profesat ca avocat in Baroul Bucuresti intre 1995 si 2004. In 2008, a intrat in magistratura, la Judecatoria Fetesti (judetul Ialomita), iar in 2009 s-a transferat la Judecatoria Lehliu-Gara (judetul Calarasi).

Potrivit Luju.ro, la 1 noiembrie 2023, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM i-a aplicat judecatoarei sanctiunea constand in diminarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 6 luni pentru abaterea de la art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.

La Judecătoria Lehliu-Gară erau cinci judecători, care intră și în dosare penal și în civile.

Comments

comentarii

Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult
O fetiță de 11 ani, Fatiha Sabrin, a fost ucisă de ziua ei, la Londra, de un gaz otrăvitor pe care vecina îl pulverizase împotriva gândacilor de pat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns