fbpx

O fostă avocată din Cluj s-a pensionat după 4 ani de magistratură. A plecat și o voce de la CAB

Pe lista celor mai recente pensionări aprobate de Secția pentru judecători din CSM se regăsește o fostă avocată cu vechime din Cluj, de patru ani judecătoare, și o judecătoare vocală de la Curtea de Apel București, care șoca cu o dezvăluire despre un judecător din Cluj.

După 21 de ani de avocatură în Baroul Cluj, Adina Udrescu a intra în magistratură în 2019. Nu era la prima încercare.

În aprilie 2023, Udrescu s-a numărat printre cei trei norocoși cărora și s-a aprobat transferul la Judecătoria Cluj-Napoca, în condițiile în care au fost 36 de doritori.  Astfel, s-a transferat de la Judecătoria Jibou la Judecătoria Cluj-Napoca din 1 mai.

Între-un interviu din iulie 2023, judecătoarea Adina Ghiță spunea următoarele:

“Exista in sistem o temere, practica CCR in compunerea anterioara era destul de stabila, acum exista o mare nedumerire pentru ca este clar ca are loc un reviriment de practica la nivelul Curtii Constitutionale, cum a aratat si decizia pe modificarile Codului de procedura penala si Codului penal. Practica CCR in materia salarizarii si pensiilor magistratilor este extrem de stabila si este extrem de veche. Teoretic, ea ar trebui mentinuta si ar trebui sa se dea eficienta criticilor CCR”

“Eu fac 25 de ani de profesie pe 1 noiembrie. Daca legea intra in vigoare sa zicem in octombrie, cu doua saptamani inainte se schimba regulile sub care am activat aproape 25 de ani. Este profund anormal, pentru ca eu mi-am indeplinit contractul social. Oamenii se vor simti inselati. Nu ai cum sa nu te simti inselat, atat timp cat ti-ai indeplinit obligatiile cat de bine ai putut, cat de corect ai putut”.

 “Foarte multi colegi au plecat in pensie, foarte multi alti colegi au deciziile emise. Ce va fi insa si mai dramatic va fi faptul ca nu se va mai recruta. O pensie calculata ca o medie a ultimelor 300 de luni de activitate este o pensie sub nivelul contributivitatii”.

 “Uitandu-ne la istorie, lucrurile au mers cam asa: cand s-a urmarit sa se duca la pensie cei care au fost judecatori in perioada comunista s-au schimbat regulile; cand s-a urmarit sa se atraga persoane care erau in avocatura sau in alte parti s-au schimbart regulile, s-au imbunatatit conditiile de salarizare, de pensionare; acum se schimba regulile in sens invers, ce am putea sa credem altceva”.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerilor privind:

1. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei GHIȚĂ ADINA ELVIRA, judecător la Curtea de Apel București.

2. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei POPESCU ELENA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul București.

3. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei DIACONU GABRIELA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Timiș.

4. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei POPA ELENA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Galați.

5. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei ȘTEF LILIANA-MARIANA, judecător la Tribunalul Arad.

6. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei UDRESCU ADINA-CORINA, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca.

7. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului judecător GUGA AURICĂ, președinte al Judecătoriei Moldova Nouă.

8. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului CHIRIAC RADU IONUȚ, judecător la Judecătoria Galați.

9. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei PREDA STELA, judecător la Judecătoria Târgu-Mureș.

De asemenea, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunțarea la cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a doamnei judecător MÎRLOGEANU MARIANA, președinte al Judecătoriei Giurgiu.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!