fbpx

O avocată laudă un polițist de la Rutieră: ”Un om demn care își exercită profesia cu profesionalism și implicare”

Avocata Lavinia Călugăr din Baroul Cluj a trimis pe adresa office@clujust.ro o scrisoare în care, culmea, nu se plânge de vreun abuz al poliției, ci își exprimă aprecierea sinceră pentru un om al legii din cadrul Poliției Rutiere Cluj, ceea ce rar se întâmplă.

av lavinia calugarLavinia Călugăr (foto) a fost parte vătămată într-un accident auto, ocazie cu care l-a văzut la datorie pe polițistul Florin Costan, despre care ne-a spus că l-a regăsit exact ca acum 10 ani, când a început cariera de avocat și a avut un client implicat într-un accident. Redăm mai jos scrisoarea inedită a avocatei, intitulată ”Un om demn care isi exercita profesia cu profesionalism si implicare personala cum rar mai vezi in zilele noastre”

”Va scriu acest mail doar ca marturie a unui client/cititor oarecum fidel, care va apreciaza calitatea jurnalismului de investigatie pe care il faceti si in speranta ca promovand oamenii valorosi pe care acest sistem ii are, vom avea si un sistem valoros in timp!

La sfarsitul lunii decembrie a anului ce tocmai s-a incheiat, am experimentat si eu accidentul auto in care nu ai nici o vina, caci celalalt comite una atat de groasa ca orice ai incerca sa ii faci nu ai cum sa il mai ajuti (asta gandind avocateste), insa m-am ales cu masina dauna totala (e drept ca nu era un tanc, era doar un golf V cu peste 200.000 km) si mai grav, altcineva care era pe trotuar s-a ales cu o vatamare grava, de mai bine de treizeci de zile in coma, dar – spun specialistii – cu sanse bune sa isi revina.

Spre surprinderea mea, la fata locului, Politia ajunge mult, dar mult (peste zece minute) mai repede decat SMURD, dupa ce o persoana anunta prin 112 accidentul si indica faptul ca este un accident cu victime. Si cand spun Politia ma refer la domnul politist Costan, care era de serviciu in dimineata in care am avut accidentul.

Eu sunt avocat care nu vrea sau nu poate sa se imprieteneasca cu penalul, asa ca poate altii care au de-a face zilnic cu asa ceva au alta parere, dar nu prea cred.

Omul – politistul Costan – ajunge repede la fata locului, isi face treaba bine, identifica personajele cu rolurile avute in accident, identifica martori, culege informatii si totul fara sa te simti ca l-ai fi deranjat de la treburi mai importante, ba dimpotriva o face cu bun simt, implicare dar si obiectivitate. Iti respecta drepturile si te trateaza omeneste, fie ca esti autor sau victima si asta eu personal nu am vazut-o des in randurile oamenilor legii. Sau oricum de aceasta maniera nu am vazut-o des.

Cu ocazia luarii declaratiei, descopar in continuare un om multumit de slujba lui, mandru, dar nu arogant, demn si integru, pentru ca asa se simte el bine. Si profesionist! Preocupat sa descopere ce s-a intamplat cu adevarat in speta, chiar daca starea de fapt este mai complicata si poate descurajanta, asa cum aflu ulterior dupa ce mai intreb in stanga-dreapta colegi care s-au intersectat mai des cu acest om al legii, pe care il respect, apreciez si stimez.

Zile frumoase, cu mult spor si fara accidente!”

Lavinia Calugar

Nota Clujust: Apreciem curajul avocatei de a ne scrie și faptul că s-a gândit să scoată în evidență ceva pozitiv. Felicitări! Menționăm că doamna avocat a dorit doar să ne împărtășească gândurile și ne atragă atenția asupra unui om corect și profesionist, iar ideea de a publica scrisoarea, cu tot cu poză, ne aparține și am cerut acordul autorului. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina