fbpx

Mesajul șefului DNA de Ziua Internațională a Libertății Presei: ”jurnaliștii au un rol de neînlocuit”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius I. Voineag, a transmis ”mesajul său de susținere a presei libere și a jurnalismului de investigație”:

”Presa liberă reprezintă un pilon important al democrației, având un rol esențial în educarea și informarea cetățenilor.

Libertatea presei nu este doar un drept fundamental, ci și un instrument determinant în asigurarea  transparenței și integrității în administrația publică. Investigațiile jurnalistice au un rol critic în identificarea și expunerea faptelor de corupție, contribuind semnificativ la eficiența și credibilitatea anchetelor penale.

În același timp, presa liberă reprezintă un factor de responsabilizare inclusiv pentru actul de justiție, asigurând administrarea justiției într-un mod echitabil și transparent. Nu în ultimul rând, este esențial ca justiția nu doar să fie făcută, dar și să fie văzută ca atare de către cetățeni, iar în acest proces, jurnaliștii au un rol de neînlocuit.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, doresc să le transmit jurnaliștilor un mesaj de susținere și deschidere din partea Direcției Naționale Anticorupție și să le mulțumesc pentru sprijinul pe care îl arată pentru activitatea instituției.

Presa a reprezentat și reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupției.”, se arată în mesajul șefului DNA.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns